Krompirjeve ladjice z gobicami

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.7)
Št. ocen: 3

Odlično brezmesno kosilo, ki pa zahteva malo več časa za pripravo. 

SESTAVINE(za 2 osebi):
 
* 3 večje krompirje
* 200g šampinjonov
* pol čebule
* 1 mala kisla smetana
* peteršilj
* nariban sir
* olivno olje
* sol, poper, bazilika, paprika v prahu

OPIS POSTOPKA: Krompir najprej operemo in ga celega v olupih skuhamo. Nato ga olupimo, prerežemo na pol in izdolbemo sredico. Medtem, ko se nam kuha krompir lahko začnemo pripravljati nadev. Drobno sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Ko čebula porumeni dodamo še na majhne koščke narezane šampinjone in peteršilj. Začinimo in vse skupaj pražimo približno 15 min na majhnem ognju. Nato dodamo v ponev še kislo smetano in dobro premešamo. Krompirjeve polovice zložimo v pekač, namazan z olivnim olje in jih napolnimo z nadevom, na koncu vse skupaj potresemo še z naribanim sirom. Pekač še za 20 min porinemo v pečico ogreto na 180 stopinj.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek