Krofi z arašidovim maslom & marmelado

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*
300g bio pšenične moke
*4 žlice kokosovega sladkorja
*ščep soli
*1 vrečka suhega kvasa
*200ml rastlinskega mleka
*1 žlica kokosovege olja
*arašidovo maslo
*marmelada (jagodna/malinina)
*kokosovo olje + kokosov sladkor (za premaz in posip)

OPIS POSTOPKA: Moko presejemo in jo zmešamo z kokosovim sladkorjem, soljo in kvasom. Dolijemo toplo rastlinsko mleko in stopljeno kokosovo olje. Testo dobro pregnetemo, nato pa ga 1 uro pustimo vzhajat. Po tem času ga razvaljamo in izrežemo kroge poljubne velikosti. Na izbran krog damo 1 žličko arasidovega masla in 1 žličko marmelade. Robove dobro stistemo skupaj. Ko oblikujemo vse krofe, jih položimo na pekač in pustimo, da vzhajajo na toplem približno 30 minut. Po tem času jih lahko ocvremo v olju ali pa jih premažemo s kokosovim oljem in potresemo s kokosovim sladkorjem in jih spečemo v pečici ( pri 180°C, 25-30 minut).

ČAS PRIPRAVE: 2h
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin

OPIS POSTOPKA: Moko presejemo in jo zmešamo z kokosovim sladkorjem, soljo in kvasom. Dolijemo toplo rastlinsko mleko in stopljeno kokosovo olje. Testo dobro pregnetemo, nato pa ga 1 uro pustimo vzhajat. Po tem času ga razvaljamo in izrežemo kroge poljubne velikosti. Na izbran krog damo 1 žličko arasidovega masla in 1 žličko marmelade. Robove dobro stistemo skupaj. Ko oblikujemo vse krofe, jih položimo na pekač in pustimo, da vzhajajo na toplem približno 30 minut. Po tem času jih lahko ocvremo v olju ali pa jih premažemo s kokosovim oljem in potresemo s kokosovim sladkorjem in jih spečemo v pečici ( pri 180°C, 25-30 minut). ČAS PRIPRAVE: 2hRECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek