Krofi II

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*50 g razmaščene manljeve moke
*1 JŽ psilum (mleti)
*1 JŽ eritritol
*4 rumenjaki
*1 JŽ kokosovo olje
1 JŽ rum
*½ zavojčka pecilnega praška
*2 JŽ vroče (lahko vrele) vode
*1 JŽ jabolčni kis

Čokoladni preliv: kokosovo ali kakavovo maslo + temna čokolada 85%

OPIS POSTOPKA: Posebej zmiksaš rumenjake in eritritol v penasto maso, ter posebej beljake v sneg. Zmešaš vse suhe sestavine ter jim dodaš kokosovo maščobo, rum in kis ter pretlačiš, nato pa masi dodaš še vodo, ter premešaš. Gosto maso dodaš rumenjakom, ter zmiksaš v gladko zmes, ki jo med mešanjem dodajaš beljakom. Predhodno namaščen pekač napolniš z maso do polovice in v pečici segreti na 180 °C pečeš 15 min.

Krofe lahko nato preliješ s čokoladnim prelivom.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc

OPIS POSTOPKA: Posebej zmiksaš rumenjake in eritritol v penasto maso, ter posebej beljake v sneg. Zmešaš vse suhe sestavine ter jim dodaš kokosovo maščobo, rum in kis ter pretlačiš, nato pa masi dodaš še vodo, ter premešaš. Gosto maso dodaš rumenjakom, ter zmiksaš v gladko zmes, ki jo med mešanjem dodajaš beljakom. Predhodno namaščen pekač napolniš z maso do polovice in v pečici segreti na 180 °C pečeš 15 min. Krofe lahko nato preliješ s čokoladnim prelivom. ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek