Kremna polenta in paradižnikova omaka

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za polento:

* 400 ml mleka
* 40-50 ml sladke smetane
* 100 gramov koruznega zdroba
* 1/2 čajne žličke soli
Za omako:
* 1 čebula
* 3 paradižniki
* 100 ml paradižnikovih mletih pelatov
* 1 rdeča paprika
* 1 vejica zelene
* 1 strok česna
* 1-2 žlici javorjevega sirupa
* 1/2 čajne žličke soli
* vejica peteršilja
* 1/2 čajne žličke paradižnikove mezge
* bel poper po okusu

OPIS POSTOPKA: 
1. Čebulo, zeleno, česen, paradižnik in papriko narežemo na drobno.
2. Čebulo popražimo s ščepom soli, da se spusti in nato dodamo zeleno, česen in papriko. Pražimo nekaj minut, nato pa dodamo vse preostale sestavine. Zalijemo z 200 ml vode in pokrijemo. Na srednjem ognju kuhamo 20-30 minut.
3. Mleko solimo in zavremo. V mleko zakuhamo koruzni zdrob in ga kuhamo nekaj minut. Na koncu mu vmešamo smetano.
4. Omako delno zmiksamo s paličnim mešalnikom in serviramo skupaj s polento.

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Žontar - Anina kuhinja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek