Kremna bučna juhica

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 1 večja buča Hokaido
* 1 paradižnik
* 2 korenja
* 3 stroki česna
* maslo
* košček gomolja zelene
* začimbe (kurkuma, kumina, curry, rdeča paprika) - vse po eno čajno žličko
* sol, poper
 
OPIS POSTOPKA: Bučo olupimo, očistimo in jo nato narežemo na manjše koščke. V loncu stopimo maslo in dodamo česen. Malo popražimo in nato dodamo koščke buče. Zopet popražimo (ne na prevelikem ognju, da česen ne pogreni).
Nato dodamo korenje, zeleno in paradižnik (paradižnik predčasno olupim in ga narežem).
Dodamo toliko vode, da prekrije vse koščke buče(če želiš redkejšo, dodaš več vode).
Zraven dodamo še sol in poper ter kumino.

Kuhamo okoli 10min oz. če je dovolj kuhana, preveriš tako, da z vilicami prebodeš bučo. Če gre lepo skozi, je kuhana.

Zmiksamo s paličnim mešalnikom dokler se vse ne zmiksa. Nato dodamo še ostale začimbe in premešamo. To pustimo vreti se približno 2 minutki.

RECEPT SESTAVILA: Eva Boto

SESTAVINE: * 1 večja buča Hokaido* 1 paradižnik* 2 korenja* 3 stroki česna* maslo* košček gomolja zelene* začimbe (kurkuma, kumina, curry, rdeča paprika) - vse po eno čajno žličko* sol, poper   OPIS POSTOPKA: Bučo olupimo, očistimo in jo nato narežemo na manjše koščke. V loncu stopimo maslo in dodamo česen. Malo popražimo in nato dodamo koščke buče. Zopet popražimo (ne na prevelikem ognju, da česen ne pogreni). Nato dodamo korenje, zeleno in paradižnik (paradižnik predčasno olupim in ga narežem). Dodamo toliko vode, da prekrije vse koščke buče(če želiš redkejšo, dodaš več vode). Zraven dodamo še sol in poper ter kumino. Kuhamo okoli 10min oz. če je dovolj kuhana, preveriš tako, da z vilicami prebodeš bučo. Če gre lepo skozi, je kuhana. Zmiksamo s paličnim mešalnikom dokler se vse ne zmiksa. Nato dodamo še ostale začimbe in premešamo. To pustimo vreti se približno 2 minutki.RECEPT SESTAVILA: Eva Boto  Bučo olupimo, očistimo in jo nato narežemo na manjše koščke. V loncu stopimo maslo in dodamo česen. Malo popražimo in nato dodamo koščke buče. Zopet popražimo (ne na prevelikem ognju, da česen ne pogreni). Nato dodamo korenje, zeleno in paradižnik (paradižnik predčasno olupim in ga narežem). Dodamo toliko vode, da prekrije vse koščke buče(če želiš redkejšo, dodaš več vode). Zraven dodamo še sol in poper ter kumino. Kuhamo okoli 10min oz. če je dovolj kuhana, preveriš tako, da z vilicami prebodeš bučo. Če gre lepo skozi, je kuhana. Zmiksamo s paličnim mešalnikom dokler se vse ne zmiksa. Nato dodamo še ostale začimbe in premešamo. To pustimo vreti se približno 2 minutki.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek