Koruzni zdrob z ovsenim mlekom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE (za 3 osebe):koruzni-zdrob
* Koruzni zdrob (eno skodelico)
* Voda (štiri skodelice)
* Ovseno mleko
* Sol

 

 

 

 

 

koruzni-zdrob OPIS POSTOPKA: V vodo damo ščepec soli in jo zavremo. Dodamo zdrob in premešamo. Koruzni zdrob kuhamo v razmerju 1:4 z vodo, oziroma količino vode prilagodimo želeni gostoti zdroba. Med kuhanjem večkrat premešamo, kuhamo tako dolgo da se zdrob zgosti. Nato ga odstavimo iz ognja in še počakamo par minut da se zdrob malo ohladi in do konca zgosti. Dodamo še samo mleko in jed je gotova.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek