Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (4.5.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone, ter na paketa 1+1 gratis (Maca v kapsulah in Uri kompleks).

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Korenčkove tortice brez jajc, mleka in sladkorja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Korenčkove tortice brez jajc, mleka in sladkorja

SESTAVINE: za 16 tortic: 

Suhe sestavine: 

* 180 g moke (mešanica pirine, ržene in pšenične moke) 

* 60 g sesekljanih orehov 

* 1 žlica mletih trpotčevih semen-psiliuma

* 1/2 čajne žličke sode bikarbone

* 1/2 čajne žličke soli

* 1 čajna žlička cimeta

* 1/2 čajne žličke kurkume

* noževa konica mletih klinčkov

Mokre sestavine:

* 75 g medu 

* 180 g drobno naribanega korenja 

* 140 g drobno naribanega jabolka

* 2 žlici limoninega soka

* 1 žlica jabolčnega kisa

* 30 g stopljene kokosove maščobe

* 2 čajni žlički arome vanilije



OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180ᵒC in si pripravimo pekač za mafine. Obložimo ga s papirnatimi modelčki. V primeru, da pekača nimamo, lahko testo nadevamo tudi samostojno v papirnate posodice, vendar za večjo trdnost uporabimo 2 posodici skupaj. Vse suhe sestavine zmešamo v večji skledi.

Nato operemo in drobno naribamo korenje. Jabolka prav tako operemo, po potrebi olupimo in drobno naribamo. Takoj jim dodamo limonin sok, da ne potemnijo. Kokosovo maščobo stopimo in ohladimo. V drugi posodi zmešamo vse mokre sestavine. Mešanico mokrih sestavin dodamo k suhim, premešamo in takoj nadevamo v pripravljene papirnate posodice ter postavimo v segreto pečico. Pečemo 30 minut. Ponudimo ohlajene. Po želji jih lahko nadevamo s svežim sirom ali grškim jogurtom, vendar sladica tako ne bo več veganska.



ČAS PRIPRAVE: 20 minut; 30 minut za pečenje

RECEPT PRIPRAVILA: Irena Višček  


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Nedavno ogledani izdelki