Korenčkove tortice brez jajc, mleka in sladkorja

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.7)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:Korenčkove tortice brez jajc, mleka in sladkorja300x200 za 16 tortic: 
Suhe sestavine: 
* 180 g moke (mešanica pirine, ržene in pšenične moke) 
* 60 g sesekljanih orehov 
* 1 žlica mletih trpotčevih semen-psiliuma
* 1/2 čajne žličke sode bikarbone
* 1/2 čajne žličke soli
* 1 čajna žlička cimeta
* 1/2 čajne žličke kurkume
* noževa konica mletih klinčkov
Mokre sestavine:sestavine-za-korenčkove-tortice300x200
* 75 g medu 
* 180 g drobno naribanega korenja 
* 140 g drobno naribanega jabolka
* 2 žlici limoninega soka
* 1 žlica jabolčnega kisa
* 30 g stopljene kokosove maščobe
* 2 čajni žlički arome vanilije

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180ᵒC in si pripravimo pekač za mafine. Obložimo ga s papirnatimi modelčki. V primeru, da pekača nimamo, lahko testo nadevamo tudi samostojno v papirnate posodice, vendar za večjo trdnost uporabimo 2 posodici skupaj. Vse suhe sestavine zmešamo v večji skledi.
Nato operemo in drobno naribamo korenje. Jabolka prav tako operemo, po potrebi olupimo in drobno naribamo. Takoj jim dodamo limonin sok, da ne potemnijo. Kokosovo maščobo stopimo in ohladimo. V drugi posodi zmešamo vse mokre sestavine. Mešanico mokrih sestavin dodamo k suhim, premešamo in takoj nadevamo v pripravljene papirnate posodice ter postavimo v segreto pečico. Pečemo 30 minut. Ponudimo ohlajene. Po želji jih lahko nadevamo s svežim sirom ali grškim jogurtom, vendar sladica tako ne bo več veganska.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut; 30 minut za pečenje
RECEPT PRIPRAVILA: Irena Višček  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek