Korenčkova juha s kokosovim mlekom

Oceni objavo z 1 do 5:
(1)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
*280g rdečega korenčka
*polovica čebule
*2 stroka česna
*1 čajna žlička sveže naribanega ingverja
*1 konzerva kokosovega mleka (400ml)
*1 jedilna žlička paradižnikovega koncentrata v tubi
*olivno olje
*(himalajska) sol
*čili v prahu
*vejica peteršilja ali malo koriandra
*50g olupljene pistacije

Preliv za juho:
*limonin sok
*malo paradižnikovega koncentrata
*malo olivnega olja


OPIS POSTOPKA: Čebulo, česen in korenje olupimo. Čebulo nasekljamo in jo prepražimo na olivnem olju, da malo postekli. Dodamo narezan korenček in malo prepražimo. Dodamo nasekljan česen in ingver, le toliko, da zadiši, nato pa zalijemo z 4 decilitri vode. Kuhamo 30 minut, oz. dokler se korenje ne zmehča. Vmes dodamo še malo soli in čilija v prahu in pa paradižnikov koncentrat. Med tem časom v ponvici popečemo pistacijo toliko, da zadiši in se malo obarva. (Če ni slana, jo malenkost solimo.) Nato vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo kokosovo mleko (in še malo vode v kolikor se nam zdi juha pregosta) ter nasekljan peteršilj. Poskusimo in glede na okus dodamo še sol ter čili. Postrežemo tako, da juho posipamo s pistacijo in še pokapljamo s pripravljeno mešanico iz limoninega soka, paradižnikovega koncentrata ter olivnega olja.

ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Tamara Lesinšek - Tastasty

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek