Korenčkova juha s kokosovim mlekom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Korenčkova juha s kokosovim mlekom

SESTAVINE:
* 280 g rdečega korenčka
* polovica čebule
* 2 stroka česna
* 1 čajna žlička sveže naribanega ingverja
* 1 konzerva kokosovega mleka (400 ml)
* 1 jedilna žlička paradižnikovega koncentrata v tubi
* olivno olje Malinca
* himalajska sol Malinca
* čili v prahu
* vejica peteršilja ali malo koriandra
* 50 g olupljenih pistacij

Preliv za juho:
* limonin sok
* malo paradižnikovega koncentrata
* malo olivnega olja Malinca

OPIS POSTOPKA: Čebulo, česen in korenje olupimo. Čebulo nasekljamo in jo prepražimo na olivnem olju, da malo postekleni. Dodamo narezan korenček in še malce prepražimo. Dodamo nasekljan česen in ingver. Pražimo le toliko, da zadiši, nato pa zalijemo s štirimi decilitri vode. Kuhamo 30 minut oz. dokler se korenje ne zmehča. Vmes dodamo še malo soli in čilija v prahu in pa paradižnikov koncentrat. Med tem časom v ponvici popečemo pistacije, da zadišijo in se malo obarvajo. Če niso soljene, jih malenkost solimo. Potem vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo kokosovo mleko in če je juha pregosta še malo vode ter nasekljan peteršilj. Po okusu lahko dodamo še sol ter čili. Postrežemo tako, da juho posujemo s pistacijami in pokapljamo s pripravljeno mešanico iz limoninega soka, paradižnikovega koncentrata ter olivnega olja.

ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
* 280 g rdečega korenčka * polovica čebule * 2 stroka česna * 1 čajna žlička sveže naribanega ingverja * 1 konzerva kokosovega mleka (400 ml) * 1 jedilna žlička paradižnikovega koncentrata v tubi * olivno olje Malinca * himalajska sol Malinca * čili v prahu * vejica peteršilja ali malo koriandra * 50 g olupljenih pistacij Preliv za juho: * limonin sok * malo paradižnikovega koncentrata * malo olivnega olja Malinca
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.