Korenčkov kruh (brez glutena)

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.7)
Št. ocen: 6

SESTAVINE:
Suhe sestavine:
* 160g prosene moke
* 50g tapioka moke
* 33g kokosove moke (fino mlete)
* 45g mletih mandljev
* 2JŽ pecilnega praška
* 1/2 čajne žličke sode bikarbone
* 1ČŽ cimeta
* 1ČŽ ingverja v prahu
Mokre sestavine:
* 375g fino naribanega korenja
* 120ml kokosovega mleka
* 80ml agavinega sirupa
* 28g stopljene kokosove maščobe
* 2 jž chia semen + 6 jž vode (-> pustiš 10min, da semena vpijejo vodo)
* 1 JŽ limetinega ali limoninega soka
* 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Glazura:
* 70g eritritola
* 21g kokosove kreme
* 3 ČŽ limetinega soka/limoninega soka 

OPIS POSTOPKA: Posebej zmešamo vse suhe sestavine, prav tako naredimo še z mokrimi. Za tem mokro maso dodamo k suhim sestavinam, dobro premešamo, da dobimo gosto zmes. Če se nam zdi preveč redka oz.vodena, dodamo še malo prosene ali kokosove moke. Zmes pečemo na 190 stopinj, cca. 40-45 min. Medtem pripravimo glazuro, eritritol damo v kavni mlinček, da se ta fino zmelje (ali uporabimo sukrin melis), da je kot sladkor v prahu... dodamo kokosovo kremo in limetin sok ter vse skupaj premešamo. Če je zmes preredka, dodamo še malo eritritola, če je pregosta, pa dodamo še malo kreme ali pa limetinega soka. Ko je kruh pečen in ohlajen, po vrhu zlijemo še glazuro ter vse skupaj damo v hladilnik, da se ta malce strdi.
Narežemo.... in preprosto uživamo v odličnem okusu. :)

Je brez glutena in brez dodanega sladkorja.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVIL: Eva Boto

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek