Koprivni smuti za popolno razstrupljanje in več energije

Koprivni smuti za popolno razstrupljanje in več energije

Spomladanski čas je kot nalašč za to, da telo razstrupimo, iz njega odplaknemo vso nepotrebno navlako in mu tako omogočimo nemoteno delovanje. O pozitivnih učinkih uživanja zelenih smutijev ste zagotovo že brali. Ne smemo pozabiti, da se odlični čistilci organizma včasih skrivajo dobesedno za našo hišo. Glavna zvezda tokratnega zelenega smutija bodo tako koprive, družbo pa jim bodo delali še avokado, banana in limona. Krasna kombinacija za pripravo odličnega smutija, ki bo že navsezgodaj prebudil vaše telo, vas poživil in vam dal pravšnjo dozo energije za nov dan.

Sestavine: 

* velika pest svežih koprivnih listov 

* pol avokada 

* banana 

* sok polovice limone

Priprava:  Vse sestavine stresemo v močan mešalnik (blender), dodamo malo vode in zmešamo, da dobimo kremast napitek.

Še nekaj besed o sestavinah:

Koprive Koprive vsebujejo več vitamina C kot večina gojene zelenjave. Bogate so tudi s kalcijem, železom, vitamini skupine B, klorofilom, flavonoidi in fitosteroli. Uživanje kopriv bo poživilo presnovne procese v telesu ter naš organizem odlično razstrupilo in prečistilo.

Avokado Avokado vsebuje do 10 do 15 odstotkov maščob. Tri četrtine maščob je v obliki večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Avokado je bogat tudi z aminokislino fenilalanin − ta pospešuje proizvodnjo adrenalina, ki učinkuje proti depresiji in pozitivno vpliva na našo mentalno ostrino. V avokadu najdemo tudi veliko vitaminov skupine B, za katere velja, da povečujejo energijo. Avokado je zares vsestranski sadež, saj je odlična pomoč pri hujšanju, poleg tega pa tudi lajša menstrualne težave, pospešuje nastajanje rdečih krvnih telesc in skrbi za lepo kožo.

Banane Banane vsebujejo veliko ogljikovih hidratov in so zato zelo nasitne. Vsebujejo bufotenine, to so snovi, ki pozitivno delujejo na naše možgane − zaradi njih smo samozavestnejši in bolje razpoloženi. Prav tako so bogate s kalijem, vitaminoma A in C, pa tudi z vitamini skupine B. Banane razstrupljajo, odvajajo vodo iz telesa, krepijo imunski sistem, pomirjajo, pomagajo pri nespečnosti ...

Limone Glavna učinkovina limon je vitamin C (askorbinska kislina), ki deluje proti vnetjem in krepi imunski sistem. Limone so zato zagotovo nepogrešljivi del naše prehrane. Poleg tega, da skrbijo za krepak imunski sistem, pospešujejo tudi nastajanje želodčne kisline, izboljšujejo izkoristek železa za celično dihanje, delujejo pomlajevalno, v veliko pomoč pa so tudi pri shujševalnih kurah.

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Andreja K.


  ,* velika pest svežih koprivnih listov  ,* pol avokada  ,* banana  ,* sok polovice limone ,

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.