Kolaček iz skodelice

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 4

SESTAVINE: kolacek-iz-skodelice
* 1/2 banane (cca 50 g)
* 1 srednje veliko jajce
* 2 zvrhani žlici ožete kokosove moke
* 1 zvrhana žlica mletega maka (cca. 10 g)
* 1 zvrhana žlica mletih lešnikov (cca. 10 g)
* pol ščepca soli

Za preliv:
* 1 zravnana žlica kokosovega olja
* 1 zravnana žlica kakava v prahu
* 1 žlica agavinega sirupa

OPIS POSTOPKA: Pretlačimo pol banane in jo zmešamo z jajcem. Nato dodajamo suhe sestavine. Če nimamo ožete kokosove moke, lahko uporabimo navadno, vendar v tem primeru priporočam pazljivost pri količini, saj moramo dobiti maso, ki ni niti preveč tekoča niti preveč suha.

Mase je dovolj za dva kolačka, tako da damo pol v eno in pol v drugo skodelico. Sedaj pa napoči magični trenutek :) Skodelici damo za dobro minuto v mikrovalovko pri največji moči in kolaček je "pečen"!

Za preliv segrejemo še kokosovo maslo, da postane tekoče in mu dodamo agavin sirup (ali med oz. katerokoli drugo sladilo). V zmes olja in sirupa dodamo žlico kakava, da dobimo tekoč preliv, ki ga takoj prelijemo čez kolaček. Okrasimo s narezano banano in lešniki in užitek se lahko prične :)

Namigi:


  • V primeru, da želite kolaček postreči na krožniku, je priporočljivo skodelico namazati s kokosovim maslom preden vanjo vlijemo maso. Tako gre kolaček zelo enostavno ven. Običajno pa kolaček pustim kar v skodelici in dodajam preliv in ostale dodatke kar v skodelico.

  • V prvih poskusih svetujem pazljivost pri času v mikrovalovki. Pečice se med seboj razlikujejo in edini način, da spoznate optimalni čas svoje pečice, je s poskušanjem ;)

  • Preliv lahko obogatite s cimetom, ingverjem, muškatnim oreščom, klinčki ...

  • Seveda pa lahko namesto mikrovalovke uporabite tudi navadno pečico.


RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo (pokukaj na luštno stran).

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek