Kolač iz bučk in jagod

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*1 mlada bučka
*1JŽ eritritola
*4 jajca
*3 JŽ kokosove moke
*2 JŽ razmaščene mandljeve moke
*1 JŽ psiluma
*50 g masla
*1 JŽ ruma
*4 JŽ vrele vode
pecilni prašek
*1 žlička cimeta
1 JŽ jabolčni kis

Za nadev:
*200 g jagod
*2 JŽ eritritola
*pol žličke agar agarja
*200 ml smetane za stepanje

OPIS POSTOPKA: Bučko naribaš in ji dodaš JŽ sladila. Ločiš rumenjake in beljake, ter beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš drugo žlico sladila in jih dobro stepeš. Primešaš bučke, ki so spustile sok ter ostale sestavine. Premešane sestavine zmešaš beljakom in maso vliješ v pekač ter pečeš 20 min na 200°C. Odvzameš pest jagod. Ostalim dodaš sladilo, ter jih dobro pretlačiš ali zmiksaš. Ko je masa pečena, kolač ohladiš ter nanj poliješ zmiksane jagode. Pustiš čez noč, da testo snov dobro vpije. Ostale jagode pretlačiš in segreješ ter jim dodaš agar agar. Kolaček okrasiš s smetano ter na sredino vliješ žaletinaste jagode.

ČAS PRIPRAVE: 1 h

RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc

OPIS POSTOPKA: Bučko naribaš in ji dodaš JŽ sladila. Ločiš rumenjake in beljake, ter beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš drugo žlico sladila in jih dobro stepeš. Primešaš bučke, ki so spustile sok ter ostale sestavine. Premešane sestavine zmešaš beljakom in maso vliješ v pekač ter pečeš 20 min na 200°C. Odvzameš pest jagod. Ostalim dodaš sladilo, ter jih dobro pretlačiš ali zmiksaš. Ko je masa pečena, kolač ohladiš ter nanj poliješ zmiksane jagode. Pustiš čez noč, da testo snov dobro vpije. Ostale jagode pretlačiš in segreješ ter jim dodaš agar agar. Kolaček okrasiš s smetano ter na sredino vliješ žaletinaste jagode. ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc Bučko naribaš in ji dodaš JŽ sladila. Ločiš rumenjake in beljake, ter beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš drugo žlico sladila in jih dobro stepeš. Primešaš bučke, ki so spustile sok ter ostale sestavine. Premešane sestavine zmešaš beljakom in maso vliješ v pekač ter pečeš 20 min na 200°C. Odvzameš pest jagod. Ostalim dodaš sladilo, ter jih dobro pretlačiš ali zmiksaš. Ko je masa pečena, kolač ohladiš ter nanj poliješ zmiksane jagode. Pustiš čez noč, da testo snov dobro vpije. Ostale jagode pretlačiš in segreješ ter jim dodaš agar agar. Kolaček okrasiš s smetano ter na sredino vliješ žaletinaste jagode.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek