Kokosove sanjske rezine
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosove sanjske rezine

SESTAVINE:
Kokosov biskvit:
* 3 jajca
* 120 g sladila eritritol brez kalorij
* 75 ml kokosovega olja 
* 100 ml mleka
* 100g kokosove moke
* 100g bele gladke moke
* 1 vrečka pecilnega praška
* 2 vrečki vanilijevega sladkorja
Sestavine za kremo z grškim jogurtom:
* 500ml grškega jogurta
* 80g sladila eritritol brez kalorij 
* 250 ml sladke smetane 
* 6 listov želatine (ali agar agar)
Sestavine za sadni žele:
* 1 pest jagod
* 1 ananas
* 1 žlica malin
* 50ml vode
* 3,5 listov želatine (ali agar agar)

OPIS POSTOPKA: 
1.BISKVIT: Najprej jajca in sladkor stepamo 10 minut v svetlo in puhasto zmes. Masi dodamo olje, mleko in vanilijev sladkor, ter na srednji hitrosti mešamo toliko, da se vse sestavine pomešajo med seboj. Nato narahlo z lopatko primešamo še ostale sestavine, da nastane enotna zmes. Kokosov biskvit damo peči za 15-20 minut na 180° odvisno od pečice. Če je biskvit pečen preverimo na sredini z zobotrebcem. Biskvit pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi. Med tem pa gremo pripravljati ostale stvari.

2. KREMA Z GRŠKIM JOGURTOM: Želatino v lističih za 10 minut, lahko tudi malo več namočimo v hladno vodo, da se zmehča. Grški jogurt razmešamo skupaj z sladilom eritritol. Iz zmehčane želatine iztisnemo vodo ter jo raztopimo z eno žlico grškega jogurta z sladilom. Nato vse skupaj primešamo. Dodamo še stepeno sladko smetano. Ko imamo enotno kremo, jo prelijemo po biskvitu in poravnamo. Grške rezine damo za nekaj ur v hladilnik, da se krema popolnoma strdi.

3. SADNI ŽELE: Sadje damo v kozico skupaj z vodo, da se popolnoma zmehča, nato pa ga pretlačimo s paličnim mešalnikom. V vroč sadni pire primešamo lističe želatine, ki smo jih prej namočili v hladni vodi, da so se popolnoma zmehčali. Pire ohladimo do mlačnega, nato ga prilijemo na jogurtovo kremo. Damo ponovno v hladilnik, da se sadni žele strdi. Na koncu razrežemo na kocke in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 1h + ohladitev 2h 
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan

 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.