Kokosove sanje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosove sanje

Božanska kokosova sladica z malinami s katero se lahko brez slabe vesti pregrešimo vsi. Tudi tisti ki se prehranjujete po metodi LCHF.



SESTAVINE: 

Biskvit:

* 3 žlice eritritola (naravno sladilo brez kalorij)

* 3 beljaki

* 155g skute

* 20g nastrgane kokosove moke 

* pol žličke pecilnega praška


Krema: 

* 200g mascarponeja 

* 120g puste skute 

* 60g proteinov/beljakovin v prahu okus vanilija ali kokos

Dodatno: 

* 65-70g malin



OPIS POSTOPKA: Beljake stepemo v sneg in dodamo eritritol, pecilni ter skuto. Zmešamo in na koncu primešamo kokosovo moko. Maso za biskvit pečemo na 160 stopinj približno pol ure (pekač 18cm). Ne se ustrašit, biskvit pade skupaj, ko se ohladi. Prav je tako! Za kremo enostavno zmiksamo vse sestavine. Zdaj nas čaka le še sestavljanje. Biskvit prerežemo na pol ter bolj raven del pustimo za zgornjo plast. Na 1/2 biskvita namažemo nekaj kreme, potrosimo z malinami in ponovno prekrijemo z nekaj kreme ter z biskvitom. Zgornjo plast biskvita še malo premažemo s kremo in lepo oblikujemo stranice. Okoli okrasimo še s kokosovo moko. DOBER TEEEEEEEEEEK! :)



ČAS PRIPRAVE: Peka biskvita: 30min + ostala priprava: 20-30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Kaja Jeromel


  , Beljake stepemo v sneg in dodamo eritritol, pecilni ter skuto. Zmešamo in na koncu primešamo kokosovo moko. Maso za biskvit pečemo na 160 stopinj približno pol ure (pekač 18cm). Ne se ustrašit, biskvit pade skupaj, ko se ohladi. Prav je tako! Za kremo enostavno zmiksamo vse sestavine. Zdaj nas čaka le še sestavljanje. Biskvit prerežemo na pol ter bolj raven del pustimo za zgornjo plast. Na 1/2 biskvita namažemo nekaj kreme, potrosimo z malinami in ponovno prekrijemo z nekaj kreme ter z biskvitom. Zgornjo plast biskvita še malo premažemo s kremo in lepo oblikujemo stranice. Okoli okrasimo še s kokosovo moko. DOBER TEEEEEEEEEEK! :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.