Kokosova potička
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosova potička

Kokosova potička se odlično poda k jutranji ali popoldanski kavici. Sestavljena je iz samih odličnih in zdravih sestavin. Kokos, ki je pravo bogastvo hranilnih snovi, vlaknin, vitaminov in mineralov in pravi kakav, ki je znan kot eno najbolj kompleksnih živil.



SESTAVINE:

Testo:

* 60 dag pirine bele moke

* 5 dag kakava v prahu

* 5 dag kvasa

* 10 dag kokosovega sladkorja

* 10 dag kokosovega olja

* 3 rumenjaki

* 3 dl mleka

* ščepec himalajske soli


Nadev:

* 0,5 l sladke smetane

* 40 dag nastrganega kokosa

* 20 dag kokosovega sladkorja

* 1 vanilijev sladkor

* 3 jajca + 3 beljaki



OPIS POSTOPKA: Iz sestavin zamesimo testo, kot za potico. Kakav v prahu umešamo med pirino belo moko. Kokosovo olje, kokosov sladkor in rumenjake raztopimo v toplem mleku. Malo mleka prihranimo in v njem raztopimo kvas ter pustimo, da vzhaja. V skledo stresemo pirino belo moko in v sredino naredimo jamico. Ščepec himalajske soli damo ob stran posode, saj himalajska sol ne sme priti takoj v stik s kvasom. Ko kvas vzhaja, ga zlijemo v jamico, dodamo toplo mleko z ostalimi sestavinami in zamesimo testo (testo je precej gosto). Pustimo, da vzhaja, medtem pripravimo nadev. Smetano zavremo in v vrelo dodamo kokosov sladkor z vanilijevim sladkorjem in nastrganim kokosom. Dobro premešamo in odstavimo. Počakamo, da se ohladi in dodamo tri rumenjake in sneg šestih beljakov. Vzhajano testo razvaljamo in namažemo z nadevom ter zvijemo v potico. Pečemo pri 180 stopinjah, dobro uro. Vmes lahko potičko pokrijemo s peki papirjem, da se ne zažge.



ČAS PRIPRAVE: 180 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Kaja


, Iz sestavin zamesimo testo, kot za potico. Kakav v prahu umešamo med pirino belo moko. Kokosovo olje, kokosov sladkor in rumenjake raztopimo v toplem mleku. Malo mleka prihranimo in v njem raztopimo kvas ter pustimo, da vzhaja. V skledo stresemo pirino belo moko in v sredino naredimo jamico. Ščepec himalajske soli damo ob stran posode, saj himalajska sol ne sme priti takoj v stik s kvasom. Ko kvas vzhaja, ga zlijemo v jamico, dodamo toplo mleko z ostalimi sestavinami in zamesimo testo (testo je precej gosto). Pustimo, da vzhaja, medtem pripravimo nadev. Smetano zavremo in v vrelo dodamo kokosov sladkor z vanilijevim sladkorjem in nastrganim kokosom. Dobro premešamo in odstavimo. Počakamo, da se ohladi in dodamo tri rumenjake in sneg šestih beljakov. Vzhajano testo razvaljamo in namažemo z nadevom ter zvijemo v potico. Pečemo pri 180 stopinjah, dobro uro. Vmes lahko potičko pokrijemo s peki papirjem, da se ne zažge.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.