Kokosova panna cotta s pasijonko

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 5

Tradicionalna sladica malo drugače, ki jo lahko pripravite v kozarcu kot na sliki ali pa jo prav fotogenično položite na krožnik.

SESTAVINE: Cocos-panna-cotta-with-pasion-fruit-top

* pločevinka kokosovega mleka 400 ml
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* pol žličke agar-agar
* 3 pasijonke

OPIS POSTOPKA: V manjšo kozico zlijemo kokosovo mleko, mu dodamo sladkor in želirno sredstvo agar-agar. Na srednji vročini počasi segrevamo, da se sladkor raztopi in tekočina zavre. Ko zavre jo kuhamo še 2 minuti, nato pa odstavimo iz ognja pustimo cca 5 minut, da se malo ohladi. Toplo maso prelijemo v kozarčke (ali skodelice) in postavimo vsaj za 2 uri v hladilnik, da se strdi. Ko je kokosova panna cotta strjena, prerežemo pasijonke na pol in z žličko postrgamo vsebino obeh polovic v vsak kozarček.

RECEPT PRIPRAVIL: Easy recepti 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek