Kokosov Kruh brez glutena vs. Potica

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.6)
Št. ocen: 9

Recept, ki bi mu težko dali ime kruh, saj je sladek in težko potica, ker nima nadeva. Kljub temu pa slasten recept, ki mu piko na i dajo še semena črne kumine, ki delujejo protivnetno, analgetično antiseptično in proti mikrobom.

SESTAVINE:Kokosov Kruh vs. Potica

* 250g kokosove moke
* pol žličke sode bikarbone
* žlička kardamoma
* pol žličke himalajske soli
* naribana lupinica bio limone
* 3 jajce
* 1 lonček kisle smetane ali navadnega jogurta ali sojinega pri alergiji
* semena črne kumine

Dodatki za potico:
* žlička stevie ali agavin sirup po okusu
* pol stroka vanilje
* žlička ruma
* rozine ali goji jagode (30 min namočene v vodi)
* žlica pehtrana

OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine med sabo dobro premešamo. S paličnim mešalnikom zmiksamo jajce in kislo smetano. Zmes prelijemo čez suhe sestavine in temeljito premešamo. Pekač za kruh obložimo s peki papirjem ter vanj vlijemo maso – posujemo s semeni črne kumine. Pečemo v ogreti pečici na 180°C za 45 - 60 minut (odvisno od debeline, brez ventilacije).

ČAS PRIPRAVE: 90 minut
RECEPT PRIPRAVIL: ProFIT team

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek