Kisir - Turška solata iz bulgurja
SESTAVINE:
* 1 skodelica bulgurja
* 1/2 skodelice vode
* 2 žlici paradižnikovega koncentrata
* 2-3 zreli paradižniki
* 1 kumara
* 1 čebula
* 2 manjši zeleni papriki
* 1/2 čajne žličke posušene mete
* 1/4 čajne žičke oientalske kumie
* 1/4 čajne žličke mletega popra
* sol
* 1/4 čajne žličke ostre paprike v prahu
* peteršilj
* limonin sok
* oljčno olje
OPIS POSTOPKA: Zavrite vodo in jo prilijte bulgurju, toliko, da je pokrit. Počakajte, dokler ne vpije vode in se zmehča. Medtem pripravite zelenjavo. Operite, očistite in nasekljajte paradižnik, kumaro, čebulo in paprike. Preverite, če je bulgur "al dente", nato dodajte paradižnikov koncentrat in začimbe in dobro premešajte. Pustite, da se ohladi in dodajte zelenjavo, peteršij, limonin sok in oljčno olje. Po želji dekorirajte z listom solate.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tina Skrt
Komentarji (0)