Keksarica (lažna mađarica)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Preprosta, hitra in takooo čokoladna. Odlična. 

SESTAVINE:

*3 žlice kokosovega sladkorja
*500g polnozrnatih keksov (Leibniz ali kaj podobnega)
*125g masla
*150ml kokosovega mleka (ali drugega rastlinskega napitka)
*100g temne čokolade

Za glazuro
*200g temne čokolade
*500ml sladke smetane

OPIS POSTOPKA: V kozici počasi skupaj z mlekom stopimo kokosov sladkor, maslo in temno čokolado. V večji posodi si pripravimo kekse, ki smo jih predhodno nalomili na četrtine. S stopljeno zmesjo kekse prelijemo ter vse skupaj dobro premešamo. Tako pripravljeno zmes prestavimo v pekač in dobro potlačimo ob dno ter pogladimo z lopatko.
V kozici nato pripravimo glazuro: smetano za stepanje in čokolado stopimo na nizkem ognju ter odstavimo ko vidimo, da se iz zmesti začne počasi kaditi. Glazuro prelijemo po keksih. Keksarico postavimo čez noč v hladilnik.


ČAS PRIPRAVE: 10 min + hlajenje
RECEPT PRIPRAVIL: Malinček Luka

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek