Kaša z vročimi malinami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kaša z vročimi malinami

SESTAVINE: (za eno porcijo) 
* 150-200 ml riževega mleka (odvisno od poljubne gostote in tipa ovsene kaše)
* 5 velikih žlic ovsenih kosmičev

Posip/preliv:
*Skodelica zamrznjenih malin
*Temna čokolada (količina po okusu)
*1 žlica mandljevega masla 


OPIS POSTOPKA:
 Tale kombinacija kaše z riževim mlekom, vročimi malinami, temno čokolado in mandljevim maslom je ravno postala moja prva izbira. Uporabila sem riževo mleko, ki ga najprej zavremo. Nato dodamo ovsene kosmiče in kuhamo nekaj minut, da se kosmiči zmehčajo in zgostijo. Pri tem ves čas mešamo. Odstavimo in tako pripravljeno kašo nadevamo v poljubno posodo. Kaša ne sme biti pregosta ali preredka, kar je odvisno tudi od vrste ovsenih kosmičev. Po potrebi jo razredčite ali počakajte, da se še malo zgosti (s tem ko se ohlaja, postaja vedno bolj gosta). Malinam dodamo 1-2 žlici vode in jih segrejemo, da se odtajajo in segrejejo. Še vroče takoj prelijemo na pripravljeno kašo. Dodamo še koščke temne čokolade in veliko žlico mandljevega masla. Takoj postrežemo.  

ČAS PRIPRAVE:
 10 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc

 (za eno porcijo) * 150-200 ml riževega mleka (odvisno od poljubne gostote in tipa ovsene kaše)* 5 velikih žlic ovsenih kosmičev Posip/preliv: *Skodelica zamrznjenih malin *Temna čokolada (količina po okusu) *1 žlica mandljevega masla 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.