Kamutova rižota s porom

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
* lonček kamuta
* 1 korenček
* 1 velik por
* pol čebule
* zeliščna sol
* olivno olje
* lovorjev list
 
OPIS POSTOPKA: Kamut operemo in ga čez noč namočimo. Kuhamo ga cca 50 minut, v vodo lahko damo jušno osnovo ali pa solimo z zeliščno soljo. Na olivnem olju prepražimo čebulo in mešanico zelišč ( mediteranska ali provansalska ), dodamo narezan korenček in na kolute narezan por. Prepražimo do mehkega, dodamo kuhan kamut in lovorov list ter še malo pražimo, da se okusi pomešajo.
Jed lahko ponudimo kot samostojno ali pa kot prilogo. 
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA:
 Damijana Zupanc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek