Kako se zaščiti pred boleznimi in škodljivci na vrtu?

Kako se zaščiti pred boleznimi in škodljivci na vrtu?

Vrtičkarji včasih težko ločijo ali gre za okužbo z škodljivci ali boleznimi naših rastlinah. Pri škodljivcih gre običajno za sesanje in objedanje, pri boleznih pa za rjavenje in odmiranje listov na rastlinah. Ker je veliko različnih vrst škodljivcev in bolezni jih lahko najlažje zmanjšamo s pripravki, ki vsebujejo komplekse, ki omogočajo okrepitev in zaščito rastlin širše. Takšne rešitev poznamo pod imenom HomeOgarden Lekarna za rastline.

Včasih so ljudje sadili ricinusove rastline v vrtovih in sadovnjakih, da bi odgnali voluharje in krte. Danes pa imamo na voljo ricinusovo olje v koncentratu, ki ga enostavno zalijete po površinah, kjer se želite znebiti nepridipravov.

HomeOgarden Voluharji stop so pomagali rešiti problem že v marsikaterem vrtu. Paradižnik potrebuje poleg hranil tudi ustrezno okrepitev in zaščito pred zloglasno paradižnikovo plesnijo. Poleg pokrivanja s tuneli sem ugotovil, da zelo pomaga krepiti rastline že od začetka rasti z HomeOgarden Odpornost paradižnika in kasneje še z HomeOgarden Bolezni stop. Večkrat letno zalijte rastline z omenjenimi pripravki in paradižnik bo ostal zdrav in krepek.

AVTOR PRISPEVKA: Marko Hočevar


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.