Juha zelenjavni mix

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
* 1 manjša čebula
* 2 korenčka
* 1 krompir
* 1 velik por
* olivno olje
* biogetta
* himalajska sol
* poper
* lovorjev list

OPIS POSTOPKA: Čebulo drobno nasekljamo, uporabimo lahko kar mešalnik Braun Jug blender, ki ga samo na hitro vklopimo. Čebulo nato prepražimo na olivnem olju v večji posodi. Narežemo še korenček in por ter ju dodamo v posodo. Vse skupaj pražimo 5-10 min. Krompir olupimo, narežemo in ga dodamo v posodo, nato vse skupaj zalijemo s toliko vode da je vsa zelenjava pokrita. Dodamo žličko biogete, sol in poper ter premešamo. Potem dodamo še lovorjev list in pustimo da juha vre 20 min. Kje zelenjava kuhana iz posode odstranimo lovorjev list in vso juho prelijemo v mešalnik. Juho dobro zmiksamo in jo nato postrežemo s poljubnimi semeni.
 
Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.

ČAS PRIPRAVE: 40 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

OPIS POSTOPKA: Čebulo drobno nasekljamo, uporabimo lahko kar mešalnik Braun Jug blender, ki ga samo na hitro vklopimo. Čebulo nato prepražimo na olivnem olju v večji posodi. Narežemo še korenček in por ter ju dodamo v posodo. Vse skupaj pražimo 5-10 min. Krompir olupimo, narežemo in ga dodamo v posodo, nato vse skupaj zalijemo s toliko vode da je vsa zelenjava pokrita. Dodamo žličko biogete, sol in poper ter premešamo. Potem dodamo še lovorjev list in pustimo da juha vre 20 min. Kje zelenjava kuhana iz posode odstranimo lovorjev list in vso juho prelijemo v mešalnik. Juho dobro zmiksamo in jo nato postrežemo s poljubnimi semeni.   Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji. ČAS PRIPRAVE: 40 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja Čebulo drobno nasekljamo, uporabimo lahko kar mešalnik Braun Jug blender, ki ga samo na hitro vklopimo. Čebulo nato prepražimo na olivnem olju v večji posodi. Narežemo še korenček in por ter ju dodamo v posodo. Vse skupaj pražimo 5-10 min. Krompir olupimo, narežemo in ga dodamo v posodo, nato vse skupaj zalijemo s toliko vode da je vsa zelenjava pokrita. Dodamo žličko biogete, sol in poper ter premešamo. Potem dodamo še lovorjev list in pustimo da juha vre 20 min. Kje zelenjava kuhana iz posode odstranimo lovorjev list in vso juho prelijemo v mešalnik. Juho dobro zmiksamo in jo nato postrežemo s poljubnimi semeni.   Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek