Juha iz rdeče leče

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Juha iz rdeče lečeSESTAVINE:
* 150g rdeče leče
* 1 konzerva (400g) paradižnika (celi ali v kosih
* 1 manjša čebula
* 70g slanine
* 150g koruze iz konzerve
* 200g zelja
* olivno olje
* koriander
* himalajska sol
* poper 


OPIS POSTOPKA: Nasekljamo čebulo, na trakce narežemo slanino in skupaj prepražimo na olivnem olju v kozici, da čebula postekleni in se slanina malo obarva. Med tem časom na tanko narežemo zelje in ga nato dodamo v kozico. Vse skupaj zalijemo s paradižnikom in 1 decilitrom vode ter pokuhamo za 15 minut. Vmes malo solimo, popramo in dodamo koriander. Rdečo lečo temeljito speremo pod vodo. Dodamo jo v juho ter prilijemo še do nekje pol litra vroče vode (raje malo manj in dolivamo po potrebi) ter kuhamo še 15 minut, da je zelje zmehčano in leča skoraj kuhana. Dodamo še koruzo toliko, da se malo pokuha ter juho poskusimo in jo po okusu še začinimo s soljo in poprom. Postrežemo jo vročo, lahko posipamo s posebej popraženo slanino in žličko kisle smetane. 

ČAS PRIPRAVE: 50 min

RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty

SESTAVINE: * 150g rdeče leče * 1 konzerva (400g) paradižnika (celi ali v kosih) * 1 manjša čebula * 70g slanine * 150g koruze iz konzerve * 200g zelja * olivno olje * koriander * himalajska sol * poper OPIS POSTOPKA: Nasekljamo čebulo, na trakce narežemo slanino in skupaj prepražimo na olivnem olju v kozici, da čebula postekleni in se slanina malo obarva. Med tem časom na tanko narežemo zelje in ga nato dodamo v kozico. Vse skupaj zalijemo s paradižnikom in 1 decilitrom vode ter pokuhamo za 15 minut. Vmes malo solimo, popramo in dodamo koriander. Rdečo lečo temeljito speremo pod vodo. Dodamo jo v juho ter prilijemo še do nekje pol litra vroče vode (raje malo manj in dolivamo po potrebi) ter kuhamo še 15 minut, da je zelje zmehčano in leča skoraj kuhana. Dodamo še koruzo toliko, da se malo pokuha ter juho poskusimo in jo po okusu še začinimo s soljo in poprom. Postrežemo jo vročo, lahko posipamo s posebej popraženo slanino in žličko kisle smetane.  ČAS PRIPRAVE: 50 minRECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty Nasekljamo čebulo, na trakce narežemo slanino in skupaj prepražimo na olivnem olju v kozici, da čebula postekleni in se slanina malo obarva. Med tem časom na tanko narežemo zelje in ga nato dodamo v kozico. Vse skupaj zalijemo s paradižnikom in 1 decilitrom vode ter pokuhamo za 15 minut. Vmes malo solimo, popramo in dodamo koriander. Rdečo lečo temeljito speremo pod vodo. Dodamo jo v juho ter prilijemo še do nekje pol litra vroče vode (raje malo manj in dolivamo po potrebi) ter kuhamo še 15 minut, da je zelje zmehčano in leča skoraj kuhana. Dodamo še koruzo toliko, da se malo pokuha ter juho poskusimo in jo po okusu še začinimo s soljo in poprom. Postrežemo jo vročo, lahko posipamo s posebej popraženo slanino in žličko kisle smetane. 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek