Juha iz belega fižola
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Juha iz belega fižola

Prvič v življenju sem pripravljala fižolovo juho in moram reči, da je super uspela. Enostavna, hranljiva, okusna – super za pogret v hladnih dneh.

Sestavine:
*500g suhega belega fižola
*1 korenček
*1 čebula
*1 strok česna
*4 klinčki
*2 lovorjeva lista
*1 žlica masla
*4 žajbljevi listi
*1 žlica paradižnikove mezge/koncentrata 
*2 žlički himalajske soli
*ščepec popra

Opis postopka: 

1. Fižol operemo in ga namočimo v vodo (2-3 litre, ker fižol popije veliko vode) kateri smo dodali žličko himalajske soli. Pustimo namakati vsaj 8 ur.

2. Namočen fižol odcedimo in ga damo v večji lonec. Prilijemo mrzlo vodo, dodamo žličko soli, lovorjeva lista, korenček (jaz sem ga prej olupila in prerezala na pol) in čebulo v katero zapičimo klinčke. Kuhamo do vretja, nato pa zmanjšamo temperaturo na srednjo temperaturo in kuhamo 60 minut.

3. Polovico fižola, korenček, čebulo (le-tej odstranimo klinčke) in malo vode od kuhanja prestavimo v drug lonec in s paličnim mešalnikom zmiksamo do gladkega.

4. V ponvi segrejemo maslo, dodamo na tanko narezan česen, žajbljeve liste in pražimo 5 minut. Dodamo zmiksan fižol, cel fižol, 1 liter vode (te v kateri smo kuhali fižol), ščepec popra, žličko himalajske soli in paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo in kuhamo še 10 minut.

Čas priprave: 8 ur namakanje + 2 uri kuhanje 
Recept pripravila: Malinca Nastja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.