Jesenski proseni narastek z jabolki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jesenski proseni narastek z jabolki

SESTAVINE:
* 800 ml mleka
* 200 g prosene kaše
* 3 jajca
* 60 g poljubnega sladila (sladkor/eritritol/kokosov sladkor)
* limonina lupinica ene limone
* 2 jž limoninega soka
* 1 čž vanilijeve paste
* 1 čž cimeta
* 3 jabolka

OPIS POSTOPKA: Premer modela: 24 cm. Proseno kašo dobro operemo pod hladno vodo in jo skuhamo v mleku. Kuhamo jo približno 25 minut. Kuhano proseno kašo ohladimo. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg, rumenjakom pa dodamo poljubno sladilo in vanilijevo pasto in jih kremasto stepemo. Kremaste rumenjake ročno z lopatko vmešamo v ohlajeno proseno kašo in dodamo še odcejena naribana jabolka, cimet, limonin sok, limonino lupinico in beljakov sneg. Vse skupaj nežno, a dobro premešamo z lopatko. Proseni narastek pečemo 40 minut na 180 °C.

ČAS PRIPRAVE: 90 minut 
RECEPT PRIPRAVILA:
 Lea Svetlin

* 800 ml mleka * 200 g prosene kaše * 3 jajca * 60 g poljubnega sladila (sladkor/eritritol/kokosov sladkor) * limonina lupinica ene limone * 2 jž limoninega soka * 1 čž vanilijeve paste * 1 čž cimeta * 3 jabolka Premer modela: 24 cm. Proseno kašo dobro operemo pod hladno vodo in jo skuhamo v mleku. Kuhamo jo približno 25 minut. Kuhano proseno kašo ohladimo. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg, rumenjakom pa dodamo poljubno sladilo in vanilijevo pasto in jih kremasto stepemo. Kremaste rumenjake ročno z lopatko vmešamo v ohlajeno proseno kašo in dodamo še odcejena naribana jabolka, cimet, limonin sok, limonino lupinico in beljakov sneg. Vse skupaj nežno, a dobro premešamo z lopatko. Proseni narastek pečemo 40 minut na 180 °C.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.