Jesenski muffini z jabolki in pekan orehi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jesenski muffini z jabolki in pekan orehi

SESTAVINE:
* 180 ml sojinega napitka
* 1/2 žličke kisa
* 170 g pšenične moke
* 150 g eritritola (ali sladkorja)
* 1 + 1/2 žličke pecilnega praška
* ščepec soli
* 1/4 žličke vanilije v prahu
* 1/2 – 1 žličke začimb za medenjake
* 55 ml olja
* 1 večje jabolko (olupljeno in narezano na manjše koške)
* 60 g pekan orehov (narezanih)

OPIS POSTOPKA: Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač za muffine s papirčki za muffine. V manjši posodici/kozarcu zmešaj sojin napitek in kis. Postavi na stran. V večjo posodo dodaj pšenično moko, eritritol, pecilni prašek, sol, vanilijo v prahu in začimbe za medenjake. Vse skupaj dobro premešaj. Dodaj mešanico sojinega napitka in kisa, olje in dobro premešaj. Nato še dodaj polovico narezanih pekan orehov, narezano jabolko in premešaj. Maso prestavi v pekač za muffine in jih posuj s preostalimi narezanimi pekan orehi. Postavi v pečico za 18-20 minut. Jesenske muffine lahko postrežeš še tople ali pa hladne. V hladilniku zdržijo do nekaj dni.

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
* 180 ml sojinega napitka * 1/2 žličke kisa * 170 g pšenične moke * 150 g eritritola (ali sladkorja) * 1 + 1/2 žličke pecilnega praška * ščepec soli * 1/4 žličke vanilije v prahu * 1/2 – 1 žličke začimb za medenjake * 55 ml olja * 1 večje jabolko (olupljeno in narezano na manjše koške) * 60 g pekan orehov (narezanih) Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač za muffine s papirčki za muffine. V manjši posodici/kozarcu zmešaj sojin napitek in kis. Postavi na stran. V večjo posodo dodaj pšenično moko, eritritol, pecilni prašek, sol, vanilijo v prahu in začimbe za medenjake. Vse skupaj dobro premešaj. Dodaj mešanico sojinega napitka in kisa, olje in dobro premešaj. Nato še dodaj polovico narezanih pekan orehov, narezano jabolko in premešaj. Maso prestavi v pekač za muffine in jih posuj s preostalimi narezanimi pekan orehi. Postavi v pečico za 18-20 minut. Jesenske muffine lahko postrežeš še tople ali pa hladne. V hladilniku zdržijo do nekaj dni.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.