Jesenska juha iz hokaido buče
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jesenska juha iz hokaido buče

SESTAVINE:

* hokaidi buča

* 1 čebula

* olivno olje

* himalajska sol

* poper

* muškatni orešček

* za posip: lanena semena, sončnična semena, sezam (mešanica semen)




OPIS POSTOPKA: Čebulo narežemo in popražimo, da postekleni. Hokaidi bučo olupimo in narežemo (oster nož zaželen, ker je drugače precej težavno :)) na približno 2x2 cm velike koščke ter jo dodamo čebuli. Zalijemo s toliko vode, da so vsi koščki v vodi. Kuhamo dokler niso buče mehke. Zmešano s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto juho. Dodamo toliko vode, da dobimo željeno gostoto ter popopramo in posolimo. V ponvi prepražimo mešanico semen (ravno toliko, da so semena topla) in serviramo zraven juhe.



ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.


,* hokaidi buča ,* 1 čebula ,* olivno olje ,* himalajska sol ,* poper ,* muškatni orešček ,* za posip: lanena semena, sončnična semena, sezam (mešanica semen) , , Čebulo narežemo in popražimo, da postekleni. Hokaidi bučo olupimo in narežemo (oster nož zaželen, ker je drugače precej težavno :)) na približno 2x2 cm velike koščke ter jo dodamo čebuli. Zalijemo s toliko vode, da so vsi koščki v vodi. Kuhamo dokler niso buče mehke. Zmešano s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto juho. Dodamo toliko vode, da dobimo željeno gostoto ter popopramo in posolimo. V ponvi prepražimo mešanico semen (ravno toliko, da so semena topla) in serviramo zraven juhe.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.