Cvetačna juha s konopljinimi semeni in peteršiljem
SESTAVINE:
* 1 srednje velik por z zelenjem vred
* 1 majhna glava cvetače
* 2 majhna krompirčka
* 1 l vode
* sol
* 1 strok česna
* 50 g konopljinih semen
* 1 žlica olivnega olja
* 1 manjša pest peteršiljevih lističev
OPIS POSTOPKA: Por očistimo in narežemo na kolesca. Cvetačo razdelimo na cvetke in jo operemo. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Zelenjavo stresemo v globoko posodo, prilijemo vodo, in kuhamo približno petnajst minut, da se krompir in cvetača zmehčata. Posolimo, dodamo česen in polovico konopljinih semen ter vse skupaj na hitro zmeljemo z mešalnikom. Ko je že skoraj gladko zmleto, dodamo še peteršilj in žlico olivnega olja in še enkrat zmeljemo. Naložimo na krožnike in posujemo s preostalimi konopljinimi semeni.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT SESTAVIL: Ana Glamočak
Komentarji (0)