Jajčna omleta z nadevom iz špinače, avokada, česna in grškega jogurta

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 1 osebo: 
* 2 jajci
* 1 strok česna Ž
* 100g sveže špinače
* 3 žlice grškega jogurta
* 1/2 zrelega avokada
* Začimbe: Svež drobnjak, olivno olje, sol
* Po okusu: pražene pinjole

OPIS POSTOPKA:
 Pečico segrejemo na 190 stopinj. Jajci ubijemo v skledo in ju z vilico razžvrkljamo, da dobimo enotno jajčno zmes. Med mešanjem jima dodamo svež drobnjak in sol. Zmes prelijemo v ponev, kjer bomo pekli jajca in postavimo v pečico za 20 minut. Medtem olupimo zrel avokado in mu vzamemo ven koščico. Polovico avokada pretlačimo z vilico. Nato vzamemo strok česna, ga umijemo, olupimo in z nožem na drobno sesekljamo. Pristavimo ponev in vanjo vlijemo 3 jedilne žlice olivnega olja. Česen pražimo na olivnem olju in občasno mešamo še približno 2 minuti, dokler se le-ta ne obarva zlato. Špinačo očistimo, operemo in solimo. Še mokro jo pristavimo na segreto ponev in jo, skupaj s česnom, vmešamo tako, da rahlo oveni. Odstavimo z ognja in ji vmešamo avokado in grški jogurt. (Tokrat jih nisem imela, ampak zraven se dobro priležejo tudi pražene pinjole). Ko je omleta pečena, jo premažemo s pripravljenim namazom in postrežemo s sveže stisnjenim pomarančnim sokom.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek