Jagodna rezina za diabetike

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 5 jajc 
* 100 g eritritola (sladilo brez kalorij in GI 0)
* 1,5 dcl nesladkanega mandljevega mleka 
* 1 čž pecilnega praška 
* 2 žlici pirine moke 
* 2 žlici mandljeve moke 
* 250 g grškega jogurta ali skyra 
* želatina ali agar agar
* 5 jagod in jagode za okrasitev 

OPIS POSTOPKA: 
Biskvit: Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo sneg in postavimo na stran. V posodi z ročnim mešalnikom stepemo rumenjake, eritritol in mandljevo mleko. Dodamo obe moki in pecilni prah ter zmiksamo v gosto lepljivo zmes. S kuhalnico počasi primešamo sneg iz beljakov. Zmes vlijemo v pekač in pečemo pribl.20 minut na 180 stopinj celzija.

Krema: Jagode zmiksamo v jagodni pire. Nato z ročnim mešalnikom zmiksamo jagodni pire in grški jogurt ter dodamo želatino v prahu (po navodilih kupljene želatine) ali pripravljenim ohlajenim agarjem (pripravljenim po navodilih). Hranimo v hladilniku za 4 ure (v primeru uporabe želatine). Kremo enakomerno razporedimo po biskvitu in okrasimo z jagodami.

ČAS PRIPRAVE: 60 min ( +4 ure )  
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek