Jabolčno slivova pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 350 g polnozrnate pirine moke 
* 1 ščepec soli 
* 1 pecilni prašek 
* 2 žlici fiber sirupa 
* 200 g grškega jogurta 
* 40 g kokosovega olja 
* 300 g jabolk 
* 200 g sliv 
* 1 žlička cimeta 
* 2 jajci 
* 1 dcl mandljevega mleka 
* 1 žlica gostila (tapioka moka, gustin ) 

OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo pirino moko, pecilni prašek in sol. Sestavine pomešamo. V lončku zmešamo stopljeno kokosovo olje, fiber sirup in grški jogurt. Dodamo mešanici suhih sestavin in vse skupaj pregnetemo v testo, ki ga razvaljamo v krog na pomokani delovni površini. Pripravimo namaščen pekač, v katerega razporedimo testo. Ob tem smo pozorni, da ni razporejeno testo preveč debelo. Ostanek testa prihranimo za kasneje. Jabolka olupimo in jih naribamo. Dodamo še slive in cimet. Vse skupaj z žlico zmešamo in razporedimo v pekač, v katerem smo že razporedili testo. Stepemo dve jajci, dodamo mleko in gostilo, ob stalnem mešanju nastane penasta masa. Prelijemo jo čez jabolka in slive. V kolikor nam je pri nameščanju testa v pekač le tega kaj ostalo, lahko testo poljubno oblikujemo in pito po vrhu okrasimo. Pečemo 45 minut na 180 ⁰C oziroma tako dolgo, da so robovi pite zlato rumeno zapečeni. 

ČAS PRIPRAVE: 1h 30min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek