Jabolčno slivova pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčno slivova pita

SESTAVINE:
* 350 g polnozrnate pirine moke 
* 1 ščepec soli 
* 1 pecilni prašek 
* 2 žlici fiber sirupa 
* 200 g grškega jogurta 
* 40 g kokosovega olja 
* 300 g jabolk 
* 200 g sliv 
* 1 žlička cimeta 
* 2 jajci 
* 1 dcl mandljevega mleka 
* 1 žlica gostila (tapioka moka, gustin ) 

OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo pirino moko, pecilni prašek in sol. Sestavine pomešamo. V lončku zmešamo stopljeno kokosovo olje, fiber sirup in grški jogurt. Dodamo mešanici suhih sestavin in vse skupaj pregnetemo v testo, ki ga razvaljamo v krog na pomokani delovni površini. Pripravimo namaščen pekač, v katerega razporedimo testo. Ob tem smo pozorni, da ni razporejeno testo preveč debelo. Ostanek testa prihranimo za kasneje. Jabolka olupimo in jih naribamo. Dodamo še slive in cimet. Vse skupaj z žlico zmešamo in razporedimo v pekač, v katerem smo že razporedili testo. Stepemo dve jajci, dodamo mleko in gostilo, ob stalnem mešanju nastane penasta masa. Prelijemo jo čez jabolka in slive. V kolikor nam je pri nameščanju testa v pekač le tega kaj ostalo, lahko testo poljubno oblikujemo in pito po vrhu okrasimo. Pečemo 45 minut na 180 ⁰C oziroma tako dolgo, da so robovi pite zlato rumeno zapečeni. 

ČAS PRIPRAVE: 1h 30min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

* 350 g polnozrnate pirine moke  * 1 ščepec soli  * 1 pecilni prašek  * 2 žlici fiber sirupa  * 200 g grškega jogurta  * 40 g kokosovega olja  * 300 g jabolk  * 200 g sliv  * 1 žlička cimeta  * 2 jajci  * 1 dcl mandljevega mleka  * 1 žlica gostila (tapioka moka, gustin )   V posodo stresemo pirino moko, pecilni prašek in sol. Sestavine pomešamo. V lončku zmešamo stopljeno kokosovo olje, fiber sirup in grški jogurt. Dodamo mešanici suhih sestavin in vse skupaj pregnetemo v testo, ki ga razvaljamo v krog na pomokani delovni površini. Pripravimo namaščen pekač, v katerega razporedimo testo. Ob tem smo pozorni, da ni razporejeno testo preveč debelo. Ostanek testa prihranimo za kasneje. Jabolka olupimo in jih naribamo. Dodamo še slive in cimet. Vse skupaj z žlico zmešamo in razporedimo v pekač, v katerem smo že razporedili testo. Stepemo dve jajci, dodamo mleko in gostilo, ob stalnem mešanju nastane penasta masa. Prelijemo jo čez jabolka in slive. V kolikor nam je pri nameščanju testa v pekač le tega kaj ostalo, lahko testo poljubno oblikujemo in pito po vrhu okrasimo. Pečemo 45 minut na 180 ⁰C oziroma tako dolgo, da so robovi pite zlato rumeno zapečeni. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.