Jabolčne palačinke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčne palačinke

SESTAVINE:
* 1 skodelica ovsenih kosmičev
* 1/2 skodelice grškega jogurta
* 1/2 skodelice nesladkane jabolčne kaše
* 2 beljaka
* 1 žlica nesladkanega rastlinskega napitka
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlička cimeta
* 1/4 žličke soli

Nadev:
* 1 žlica cimeta
* 1 žlica javorjevega sirupa
* 1 žlička kokosovega olja
* 2 srednji jabolki olupljeni in narezani na koščke

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za palačinke dodajte v blender ali kuhinjski robot. Mešajte tako dolgo, dokler masa ne bo vrez grudic. Ponev segrejte in dodajte 2 žlici mase na ponev in pecite 3-4 min na eni strani, nato palačinke obrnite in jih pecite še 2-3 min na drugi strani.

Za nadev pa majhno ponev segrejte na srednjo temperaturo. Dodajte javorjev sirup in kokosovo olje, čez 3 min dodajte narezana jabolka in jih potresite s cimetom. V ponvi premešajte jabolka, da se enakomerno prekrijejo z mešanico javorjevega sirupa in kokosovega olja. Dušimo 8-10 minut, da se jabolka zmehčajo. Palačinke položite na krožnik in dodajte še nadev iz jabolk, lahko dodate še grški jogurt in javorjev sirup.

RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc

 

* 1 skodelica ovsenih kosmičev * 1/2 skodelice grškega jogurta * 1/2 skodelice nesladkane jabolčne kaše * 2 beljaka * 1 žlica nesladkanega rastlinskega napitka * 1 žlička pecilnega praška * 1 žlička cimeta * 1/4 žličke soli Vse sestavine za palačinke dodajte v blender ali kuhinjski robot. Mešajte tako dolgo, dokler masa ne bo vrez grudic. Ponev segrejte in dodajte 2 žlici mase na ponev in pecite 3-4 min na eni strani, nato palačinke obrnite in jih pecite še 2-3 min na drugi strani. Za nadev pa majhno ponev segrejte na srednjo temperaturo. Dodajte javorjev sirup in kokosovo olje, čez 3 min dodajte narezana jabolka in jih potresite s cimetom. V ponvi premešajte jabolka, da se enakomerno prekrijejo z mešanico javorjevega sirupa in kokosovega olja. Dušimo 8-10 minut, da se jabolka zmehčajo. Palačinke položite na krožnik in dodajte še nadev iz jabolk, lahko dodate še grški jogurt in javorjev sirup.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.