Jabolčne miške
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jabolčne miške

SESTAVINE:
* 1 jogurt (180 ml)
* 1 jajce
* 1 žlica ruma
* 1 vaniljin sladkor
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 220 g pirine bele moke
* 1 pecilni prašek
* 1 ščepec soli
* 1 jabolko
* 1 žlička limonine lupine
* kokosovo olje
* Posip: sladkor burbonske vanilije (po želji)

OPIS POSTOPKA: Zmiksamo jogurt, jajce, vaniljin in kokosov sladkor, rum in ščepec soli in nato dodamo moko s pecilnim praškom. Jabolko olupimo, naribamo in dodamo masi. Vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo zelo gosto maso. Kokosovo olje segrejemo. Mora ga biti toliko, da miške v njej lahko plavajo. Da je olje dovolj vroče preverimo tako, da vanj postavimo leseno kuhalnico. Če se okrog nje začnejo delati mehurčki, je ravno pravšnje. Maso polagamo v olje s pomočjo žlice, ki jo najprej potopimo v olje. Mase na žlici ne sme biti preveč, da bodo miške lepo okrogle. Pečemo jih do zlato rjave barve. Pečene miške polagamo na papirnate brisače, da se dobro odcedijo. Lahko jih posujemo s sladkorjem v prahu, jaz sem uporabila sladkor burbonske vanilije.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

* 1 jogurt (180 ml) * 1 jajce * 1 žlica ruma * 1 vaniljin sladkor * 1 žlica kokosovega sladkorja * 220 g pirine bele moke * 1 pecilni prašek * 1 ščepec soli * 1 jabolko * 1 žlička limonine lupine * kokosovo olje * Posip: sladkor burbonske vanilije (po želji) Zmiksamo jogurt, jajce, vaniljin in kokosov sladkor, rum in ščepec soli in nato dodamo moko s pecilnim praškom. Jabolko olupimo, naribamo in dodamo masi. Vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo zelo gosto maso. Kokosovo olje segrejemo. Mora ga biti toliko, da miške v njej lahko plavajo. Da je olje dovolj vroče preverimo tako, da vanj postavimo leseno kuhalnico. Če se okrog nje začnejo delati mehurčki, je ravno pravšnje. Maso polagamo v olje s pomočjo žlice, ki jo najprej potopimo v olje. Mase na žlici ne sme biti preveč, da bodo miške lepo okrogle. Pečemo jih do zlato rjave barve. Pečene miške polagamo na papirnate brisače, da se dobro odcedijo. Lahko jih posujemo s sladkorjem v prahu, jaz sem uporabila sladkor burbonske vanilije.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.