Jabolčna čežana iz pečice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za dve osebi:
*4 velika jabolka
*4 čajne žličke masla (lahko arašidovega)
*4 čajne žličke sukrin gold sladila
*kokosova smetana ali vanilijev sladoled

OPIS POSTOPKA: Jabolka postavimo v globok pekač. Na vrh vsakega jabolka damo žličko masla in žličko sladkorja ter potrosimo s cimetom. Pekač z jabolki damo v segreto pečico (200-220°C) in pečemo približno 20 minut. Pečenim jabolkom previdno odstranimo pecelj in peške. Preostanek jabolk zmešamo s paličnim mešalcem, da nastane gladka čežana. Postrežemo jo lahko še toplo, s kepico vanilijevega sladoleda ali s kokosovo smetano.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.

OPIS POSTOPKA: Jabolka postavimo v globok pekač. Na vrh vsakega jabolka damo žličko masla in žličko sladkorja ter potrosimo s cimetom. Pekač z jabolki damo v segreto pečico (200-220°C) in pečemo približno 20 minut. Pečenim jabolkom previdno odstranimo pecelj in peške. Preostanek jabolk zmešamo s paličnim mešalcem, da nastane gladka čežana. Postrežemo jo lahko še toplo, s kepico vanilijevega sladoleda ali s kokosovo smetano. ČAS PRIPRAVE: 30 min RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek