Hitro lahko poletno kosilo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hitro lahko poletno kosilo

1
SESTAVINE:
Za rezance:
* 2 jajci
* 30 g sirčka maskarpone
* sol, mleti poper in česen v prahu
Za omako:
* maslo
* pol čebule
* 10 kozic
* 2 žlici sirčka maskarpone
* sol, poper, peteršilj za posip
 
OPIS POSTOPKA: Za rezance dobro stepemo dve jajci s sirom maskarpone in vlijemo na pomaščen pekač ter pečemo 8 min na 160°C. Ko so pečeni, jih ohladimo, zrolamo v "rolado" in z ostrim nožem narežemo na trakove.
Omako naredimo tako, da prepražimo drobno sesekljano čebulo na maslu. Ko čebula porumeni, dodamo kozice, ki jih popečemo iz obeh strani, da pordečijo. Dodamo maskarpone, začimbe in malo povremo. Razrezane rezance postavimo po plitvem krožniku, nanje razporedimo omako s kozicami. Jed okrasimo s peteršiljem.
Dober tek!
 
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT SESTAVILA: Katarina Majer
 Za rezance dobro stepemo dve jajci s sirom maskarpone in vlijemo na pomaščen pekač ter pečemo 8 min na 160°C. Ko so pečeni, jih ohladimo, zrolamo v "rolado" in z ostrim nožem narežemo na trakove. Omako naredimo tako, da prepražimo drobno sesekljano čebulo na maslu. Ko čebula porumeni, dodamo kozice, ki jih popečemo iz obeh strani, da pordečijo. Dodamo maskarpone, začimbe in malo povremo. Razrezane rezance postavimo po plitvem krožniku, nanje razporedimo omako s kozicami. Jed okrasimo s peteršiljem. Dober tek!  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Nataša Hlebš

Tole je pa nekaj najboljšega, kar sem jedla v življenju!
Vrhunsko!