Hitri rogljički brez mleka in jajc
Božansko mehki rogljički, ki jih lahko poljubno nadevamo hkrati pa za njihovo pripravo ne bomo porabili ogromno časa. Moja najljubša verzija je s sirom in šunko.
SESTAVINE:
* 500 g moke
* 250 ml vode
* Pol zavitka svežega kvasa
* 2 žlici sladkorja
* 1 žlička soli
* 50 ml olivnega olja
Nadev: Čokoladni namaz/marmelada /sir/ šunka (po želji)
OPIS POSTOPKA: V vodi raztopimo kvas in 1 žlico sladkorja. V posodo stresemo moko in ostali sladkor, olje, sol in vodo v katero smo dali kvas. Vse skupaj dobro pregnetemo. Masa je narejena, saj ni potrebno čakati, da testo naraste. Testo razdelimo na več delov in ga razvaljamo na delovni površini na kvadrate. Kvadrate nato narežemo na trikotnike in jih zvijemo v rogljiček. Po želji jih lahko napolnimo s čokoladnim namazom, sirom, šunko, marmelado ipd. Pekač namastimo z oljem in rogljičke namestimo dovolj narazen, saj zelo narastejo. Približno 2 uri jih pustimo na toplem, nato pa jih položimo v pečico, ki smo jo prej segreli na 220 stopinj. Pečemo toliko časa, da se obarvajo zlato rjavo. Ko so rogljički pečeni jih premažemo s stopljenim maslom ter pustimo, da se ohladijo.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut (+2h vzhajanja rogljičkov)
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)