Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (4.5.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone, ter na paketa 1+1 gratis (Maca v kapsulah in Uri kompleks).

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Grško obarvan ‘wrap’ zajtrk
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Grško obarvan ‘wrap’ zajtrk

SESTAVINE:
Wrap:
* šopek mlade špinače* (približno 30 g)
* 1 kos suhega paradižnika (približno 15 g)
* 1 žlica grškega jogurta* (približno 15 g)
* 1 majhen košček fete (približno 15 g)
* 1 žlica nasekljane sveže bazilike ali peteršilja
* sol, poper
* olivno olje
* 4 beljaki

Sestavine za domačo pirino tortiljo:
* 50 g (pirine) gladke moke 
* 40 ml tople vode
* 1 žlica olivnega olja
* 1/4 čajne žličke soli.

OPIS POSTOPKA:
0 / DOMAČA TORTILJA: V skledi združi moko in sol. Prilij toplo vodo in olivno olje, pregneti v testo - postavi na stran za 10 min. Razvaljaj in razvleči v tanek krog. Na hitro popeci na vroči ponvi po obeh 

1 / POPEČENA ŠPINAČA IN PARADIŽNIK: Dodaj nasekljane suhe paradižnike skupaj s špinačo v segreto ponev. Ko špinača nekoliko uplahne, vse skupaj prenesi v skledo. Zmešaj v kremen namaz skupaj z grškim jogurtom, nadrobljenim feta sirom, nasekljano baziliko ali peteršiljem, soljo in poprom po okusu. 

2 / POPEČENI JAJČNI BELJAKI: Beljake loči od rumenjakov, razporedi po celotni ponvi in peci 2-3 min. Ko so popolnoma kuhani, jih prepogni v tretjine.

3 / RAZPOREDITEV SESTAVIN V WRAP: Tortiljo na hitro pogrej v ponvi, po celotni površini razmaži špinačno-paradižnikovo mešanico. V center položi prepognjene beljake in vse skupaj zavij.
vse zavijte. Ovitek vrnite v ponev in tostirajte na obeh straneh, dokler ne postane zlatorjav.

4 / ČAS ZA SERVIRANJE: Ovitek razpolovite in postrezite toplo.

ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti