Grško obarvan ‘wrap’ zajtrk
SESTAVINE:
Wrap:
* šopek mlade špinače* (približno 30 g)
* 1 kos suhega paradižnika (približno 15 g)
* 1 žlica grškega jogurta* (približno 15 g)
* 1 majhen košček fete (približno 15 g)
* 1 žlica nasekljane sveže bazilike ali peteršilja
* sol, poper
* olivno olje
* 4 beljaki
Sestavine za domačo pirino tortiljo:
* 50 g (pirine) gladke moke
* 40 ml tople vode
* 1 žlica olivnega olja
* 1/4 čajne žličke soli.
OPIS POSTOPKA:
0 / DOMAČA TORTILJA: V skledi združi moko in sol. Prilij toplo vodo in olivno olje, pregneti v testo - postavi na stran za 10 min. Razvaljaj in razvleči v tanek krog. Na hitro popeci na vroči ponvi po obeh
1 / POPEČENA ŠPINAČA IN PARADIŽNIK: Dodaj nasekljane suhe paradižnike skupaj s špinačo v segreto ponev. Ko špinača nekoliko uplahne, vse skupaj prenesi v skledo. Zmešaj v kremen namaz skupaj z grškim jogurtom, nadrobljenim feta sirom, nasekljano baziliko ali peteršiljem, soljo in poprom po okusu.
2 / POPEČENI JAJČNI BELJAKI: Beljake loči od rumenjakov, razporedi po celotni ponvi in peci 2-3 min. Ko so popolnoma kuhani, jih prepogni v tretjine.
3 / RAZPOREDITEV SESTAVIN V WRAP: Tortiljo na hitro pogrej v ponvi, po celotni površini razmaži špinačno-paradižnikovo mešanico. V center položi prepognjene beljake in vse skupaj zavij.
vse zavijte. Ovitek vrnite v ponev in tostirajte na obeh straneh, dokler ne postane zlatorjav.
4 / ČAS ZA SERVIRANJE: Ovitek razpolovite in postrezite toplo.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)