Gratinirani njoki s piščancem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Gratinirani njoki s piščancem

Njoki s piščancem so že v osnovi super in okusna jed. Če jo želiš pa še malenkost popestriti, vse skupaj gratiniraj v pečici - stopljen sir bo končno jed popestril in nadgradil.

SESTAVINE: za 2 osebi:
* 200 g piščančjih prsi
* 400 g njokov (recept za domače pirine njoke najdeš tukaj)
* 1 žlica kokosovega olja
* 2 korenčka
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 1 paprika
* curry
* sol
* 50 g parmezana


OPIS POSTOPKA: Nasekljaš čebulo, česen, korenček in papriko. Meso mariniraš v curry-iju. Segreješ olje, dodaš čebulo in čez minutko dodaš še česen in meso. Pražiš 3 minute, nato dodaš korenček, papriko, ščepec soli in 1 dcl vode (še boljše jušne osnove). Kuhaš 10 minut. V vmesnem času skuhaš njoke v slani vodi. Kuhane njoke dodaš v omako in dobro zmešaš. V pekač streseš omako z njoki in naribaš parmezan. Pečeš 15 minut na 200 stopinj.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + 15 minut peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja  

za 2 osebi: * 200 g piščančjih prsi * 400 g njokov (recept za domače pirine njoke najdeš tukaj) * 1 žlica kokosovega olja * 2 korenčka * 1 čebula * 2 stroka česna * 1 paprika * curry * sol * 50 g parmezana Nasekljaš čebulo, česen, korenček in papriko. Meso mariniraš v curry-iju. Segreješ olje, dodaš čebulo in čez minutko dodaš še česen in meso. Pražiš 3 minute, nato dodaš korenček, papriko, ščepec soli in 1 dcl vode (še boljše jušne osnove). Kuhaš 10 minut. V vmesnem času skuhaš njoke v slani vodi. Kuhane njoke dodaš v omako in dobro zmešaš. V pekač streseš omako z njoki in naribaš parmezan. Pečeš 15 minut na 200 stopinj.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.