Gratiniran brokoli s cvetačo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Gratiniran brokoli s cvetačoSESTAVINE: 
* cvet brokolija in cvetače
* himalajska sol
* česen
* lonček kisle smetane
* dve jajci
* kos trdega sira (edamec, oz. sir, ki se dobro topi) 

OPIS POSTOPKA: Pečico nastavimo na 180 stopinj C in počakamo, da se segreje. Zelenjavo kuhamo v slanem kropu približno 15 minut. Nato jo odcedimo in razrežemo na manjše kose, ki jih razporedimo po namaščenem pekaču. V posodi pripravimo maso (razžvrkljamo jajci, dodamo ščep soli in vmešamo kislo smetano). Zelenjavo zalijemo z maso, na vrh pa naribamo sir in damo v segreto pečico. Gratinirano zelenjavo pečemo do zlato rumene barve. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA:
 Iva Džudović - Ljubezniva

SESTAVINE: * cvet brokolija in cvetače* himalajska sol* česen* lonček kisle smetane* dve jajci* kos trdega sira (edamec, oz. sir, ki se dobro topi) OPIS POSTOPKA: Pečico nastavimo na 180 stopinj C in počakamo, da se segreje. Zelenjavo kuhamo v slanem kropu približno 15 minut. Nato jo odcedimo in razrežemo na manjše kose, ki jih razporedimo po namaščenem pekaču. V posodi pripravimo maso (razžvrkljamo jajci, dodamo ščep soli in vmešamo kislo smetano). Zelenjavo zalijemo z maso, na vrh pa naribamo sir in damo v segreto pečico. Gratinirano zelenjavo pečemo do zlato rumene barve.  ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva Pečico nastavimo na 180 stopinj C in počakamo, da se segreje. Zelenjavo kuhamo v slanem kropu približno 15 minut. Nato jo odcedimo in razrežemo na manjše kose, ki jih razporedimo po namaščenem pekaču. V posodi pripravimo maso (razžvrkljamo jajci, dodamo ščep soli in vmešamo kislo smetano). Zelenjavo zalijemo z maso, na vrh pa naribamo sir in damo v segreto pečico. Gratinirano zelenjavo pečemo do zlato rumene barve. 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek