Gratiniran brokoli s cvetačo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Gratiniran brokoli s cvetačo

SESTAVINE: 
* cvet brokolija in cvetače
* himalajska sol
* česen
* lonček kisle smetane
* dve jajci
* kos trdega sira (edamec, oz. sir, ki se dobro topi) 

OPIS POSTOPKA: Pečico nastavimo na 180 stopinj C in počakamo, da se segreje. Zelenjavo kuhamo v slanem kropu približno 15 minut. Nato jo odcedimo in razrežemo na manjše kose, ki jih razporedimo po namaščenem pekaču. V posodi pripravimo maso (razžvrkljamo jajci, dodamo ščep soli in vmešamo kislo smetano). Zelenjavo zalijemo z maso, na vrh pa naribamo sir in damo v segreto pečico. Gratinirano zelenjavo pečemo do zlato rumene barve. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
  * cvet brokolija in cvetače * himalajska sol * česen * lonček kisle smetane * dve jajci * kos trdega sira (edamec, oz. sir, ki se dobro topi)   Pečico nastavimo na 180 stopinj C in počakamo, da se segreje. Zelenjavo kuhamo v slanem kropu približno 15 minut. Nato jo odcedimo in razrežemo na manjše kose, ki jih razporedimo po namaščenem pekaču. V posodi pripravimo maso (razžvrkljamo jajci, dodamo ščep soli in vmešamo kislo smetano). Zelenjavo zalijemo z maso, na vrh pa naribamo sir in damo v segreto pečico. Gratinirano zelenjavo pečemo do zlato rumene barve. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.