Praznujemo! Izdelek po izbiri 40 % CENEJE

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Goveji zrezki v omaki iz divjih špargljev (brez mleka)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Goveji zrezki v omaki iz divjih špargljev (brez mleka)

S preprostim postopkom priprave in bogatim okusom bo ta jed navdušila vaše brbončice. Okusen goveji zrezek v ovseni omaki z divjimi šparglji je prava poslastica. Spremljajo ga kuhana zelenjava in krompir.

SESTAVINE (za 2 osebi):
* 2 večja ali 4 manjši goveji zrezki
* 200 g divjih špargljev
* 2 žlici olivnega olja
* 1 do 2 šalotki
* 1 dcl ovsenega mleka
* 1 žlico ovsene smetane za kuhanje
* vejica svežega peteršilja
* sol in poper po okusu
* 1 žlica pirine polnozrnate moke
* 1 žlica domače "Vegete" mešanica iz vrta

OPIS POSTOPKA: Goveje zrezke solimo in popramo. Nato jih na olivnem olju v ponvi na hitro popečemo iz obeh strani. Sledi dušenje na nizki temperaturi približno 1 uro (oziroma do mehkega). Zrezke damo iz ponve na krožnik in pokrijemo s pokrovko. V ponev, kjer so se pekli zrezki, dodamo 1 žlico olja in sesekljano šalotko, ki jo posolimo. Počakamo, da postekleni, nato dodamo divje šparglje, narezane na koščke. Solimo in popramo po okusu, nato pa vse skupaj dušimo 5 minut. V lonček damo 1dl ovsenega mleka (ali pol dl mleka in pol dl vode) in 1 žlico pirine polnozrnate moke. Dobro premešamo, nato pa skozi cedilo prelijemo na podušene šparglje v ponvi. Hitro mešamo in po potrebi dolijemo vodo, da se ne naredijo grudice. Sedaj omako še par minut kuhamo, dodamo sol ali 1 čajno žličko domače "Vegete", 1 žlico ovsene smetane za kuhanje, poper ter na koncu še sesekljan peteršilj. Zrezke damo v ponev z omako, dobro premešamo in dušimo še par minut. Zrezke v omaki postrežemo s kuhano zelenjavo, popečeno na drobtinah in s pire krompirjem (ki smo mu dodali ovseno smetano za kuhanje in oljčno olje) . Pa dober tek.

ČAS PRIPRAVE: 90 min
RECEPT PRIRPAVILA:  Katra Črep

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti