Goveji zrezki v omaki

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki so eno izmed klasičnih nedeljskih kosil. Zraven se odlično poda pire krompir in velika skleda solate.
 
SESTAVINE: 
* 4 manjši goveji zrezki 
* 3 čebule 
* 2 stroka česna 
* 1 bučka
* 1 dl belega vina
* 3 dcl vode
* 2 žlici biogette
* 2 žlici gorčice
* žlica paradižnikovega koncentrata
* olivno olje
* himalajska sol in poper
* gorčična semena
* ščepec majarona, timijana in nasekljanega peteršilja
* lovorjev list 
 
OPIS POSTOPKA: Zrezke potolčemo, jih namažemo z gorčico in posolimo ter popopramo. Dobro je če to storimo nekaj ur pred kuhanjem. V ponev damo malo olivnega olja in na njem hitro popečemo zrezke. Zrezke umaknemo iz ponve. V ponev kjer so se pekli zrezki nato dodamo čebulo in jo prepražimo. Dodamo še česen, gorčično seme in prepražimo. V ponev vrnemo zrezke, jih zalijemo z vodo in dodamo biogetto. Kuhamo 15 minut nato dodamo bučko in paradižnikov koncentrat. Kuhamo še 30 minut nato zrezke vzamemo iz ponve, omako pa zmiksamo s palačnim mešalnikom. Zrezke vrnemo nazaj v omako, zalijemo z vinom in dodamo lovorjev list, majaron, timijan in peteršilj, Po potrebi še solimo. Kuhamo še približno 30 minut oz. tako dolgo da bodo zrezki mehki (odvisno od mesa). 
 
ČAS PRIPRAVE: 2 h 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Mehki goveji zrezki v zelenjavni omaki so eno izmed klasičnih nedeljskih kosil. Zraven se odlično poda pire krompir in velika skleda solate.   SESTAVINE:  * 4 manjši goveji zrezki * 3 čebule * 2 stroka česna * 1 bučka * 1 dl belega vina * 3 dcl vode * 2 žlici biogette * 2 žlici gorčice * žlica paradižnikovega koncentrata * olivno olje * himalajska sol in poper * gorčična semena * ščepec majarona, timijana in nasekljanega peteršilja * lovorjev list    OPIS POSTOPKA: Zrezke potolčemo, jih namažemo z gorčico in posolimo ter popopramo. Dobro je če to storimo nekaj ur pred kuhanjem. V ponev damo malo olivnega olja in na njem hitro popečemo zrezke. Zrezke umaknemo iz ponve. V ponev kjer so se pekli zrezki nato dodamo čebulo in jo prepražimo. Dodamo še česen, gorčično seme in prepražimo. V ponev vrnemo zrezke, jih zalijemo z vodo in dodamo biogetto. Kuhamo 15 minut nato dodamo bučko in paradižnikov koncentrat. Kuhamo še 30 minut nato zrezke vzamemo iz ponve, omako pa zmiksamo s palačnim mešalnikom. Zrezke vrnemo nazaj v omako, zalijemo z vinom in dodamo lovorjev list, majaron, timijan in peteršilj, Po potrebi še solimo. Kuhamo še približno 30 minut oz. tako dolgo da bodo zrezki mehki (odvisno od mesa).    ČAS PRIPRAVE: 2 h RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja Zrezke potolčemo, jih namažemo z gorčico in posolimo ter popopramo. Dobro je če to storimo nekaj ur pred kuhanjem. V ponev damo malo olivnega olja in na njem hitro popečemo zrezke. Zrezke umaknemo iz ponve. V ponev kjer so se pekli zrezki nato dodamo čebulo in jo prepražimo. Dodamo še česen, gorčično seme in prepražimo. V ponev vrnemo zrezke, jih zalijemo z vodo in dodamo biogetto. Kuhamo 15 minut nato dodamo bučko in paradižnikov koncentrat. Kuhamo še 30 minut nato zrezke vzamemo iz ponve, omako pa zmiksamo s palačnim mešalnikom. Zrezke vrnemo nazaj v omako, zalijemo z vinom in dodamo lovorjev list, majaron, timijan in peteršilj, Po potrebi še solimo. Kuhamo še približno 30 minut oz. tako dolgo da bodo zrezki mehki (odvisno od mesa).   
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek