VIDEO: Goveji golaž
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Goveji golaž

Slovenske klasike sva se v 31. oddaji Vesela žlica s Filipom lotila kot prava profesionalca (z nekaj distrakcijami) in ti med kuhanjem postregla s kar nekaj preprostimi triki, zaradi katerih se bo o tem golažu govorilo še dolgo.

Preveri v videu spodaj ...

SESTAVINE:
* 1 kg čebule (polovico rdeče, polovico bele)
* 1 kg govejega mesa (pusto goveje meso)
* 1 dl olivnega olja
* 5 strokov česna
* 2 lovorjeva lista
* 1 žlica majarona
* 1 žlica origana
* 1 žlica timijana
* 1 žlica soli
* 1 žlička popra
* 2 žlici rdeče mlete paprike
* 1 žlička kurkume
* 1 žlica paradižnikove mezge
* 2 žlici moke
* 1,5 l do 2 l vode (odvisno, kakšna gostota golaža vam ustreza), za boljši okus predlagam, da dodate še 1 jušno kocko ali zamenjate 0,5 l vode z jušno osnovo


OPIS POSTOPKA: Goveje meso narežemo na poljubno velike kocke. Čebulo olupimo in jo čim bolj drobno
narežemo (lahko si pomagamo tudi s paličnim mešalnikom ali sekljalnikom). V velikem loncu segrejemo olje in potem dodamo čebulo. Pražimo jo tako dolgo, da porumeni (ne sme pa porjaveti). Dodamo meso, premešamo in pražimo, da meso spusti lasten sok. Ko tekočina izhlapi, dodamo še česen, lovor, majaron, timijan, origano, paradižnikovo mezgo, papriko, kurkumo in moko. Dobro premešamo in pražimo, da dobimo homogeno omako. Prelijemo z vročo vodo (ali jušno osnovo). Solimo, popramo, premešamo in počasi kuhamo 2 uri. Med kuhanjem občasno premešamo.

ČAS PRIPRAVE: 3 ure - dlje, ko kuhamo, boljše je.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

Kuhinja: dom24

* 1 kg čebule (polovico rdeče, polovico bele) * 1 kg govejega mesa (pusto goveje meso) * 1 dl olivnega olja * 5 strokov česna * 2 lovorjeva lista * 1 žlica majarona * 1 žlica origana* 1 žlica timijana* 1 žlica soli* 1 žlička popra* 2 žlici rdeče mlete paprike* 1 žlička kurkume* 1 žlica paradižnikove mezge* 2 žlici moke* 1,5 l do 2 l vode (odvisno, kakšna gostota golaža vam ustreza), za boljši okus predlagam, da dodate še 1 jušno kocko ali zamenjate 0,5 l vode z jušno osnovo  Goveje meso narežemo na poljubno velike kocke. Čebulo olupimo in jo čim bolj drobnonarežemo (lahko si pomagamo tudi s paličnim mešalnikom ali sekljalnikom). V velikem loncu segrejemo olje in potem dodamo čebulo. Pražimo jo tako dolgo, da porumeni (ne sme pa porjaveti). Dodamo meso, premešamo in pražimo, da meso spusti lasten sok. Ko tekočina izhlapi, dodamo še česen, lovor, majaron, timijan, origano, paradižnikovo mezgo, papriko, kurkumo in moko. Dobro premešamo in pražimo, da dobimo homogeno omako. Prelijemo z vročo vodo (ali jušno osnovo). Solimo, popramo, premešamo in počasi kuhamo 2 uri. Med kuhanjem občasno premešamo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.