Goveji golaž

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Klasični goveji golaž, ki me ga je naučila kuhati že mama. Dodala sem le nekaj začimb po mojem okusu. Najbolje je postrežen skupaj s polento. 

SESTAVINE:
* 1 kg čebule (polovico rdeče, polovico bele)
* 0,7 kg - 1 kg govejega mesa
* prb. 1 dcl olivnega olja
* 5 strokov česna
* 2 lovorjeva lista
* 1 žlica majarona
* 1 žlica origana
* 1 mala žlička timijana
* sol
* 1 žlička popra
* 2 žlici rdeče paprike mlete
* 1 mala žlička kurkume
* 1 žlica paradižnikove mezge
* 2 žlici moke

OPIS POSTOPKA: Goveje meso narežemo na poljubno velike kocke. Čebulo olupimo in jo čim bolj drobno narežemo (odkar imam palični mešalnik Braun jo kar z njim sesekljam - s čisto počasno stopnjo, da čebule ne spasira). V velikem loncu segrejem olje in potem dodamo čebulo. Pražimo jo tako dolgo da porumeni (ne sme pa porjaveti). Dodamo meso, premešamo in pražimo, da meso spusti lasten sok. Ko tekočina izhlapi dodamo še česen, lovor, majaron, origano in timijan. Malo prepražimo in dodamo na enkrat še paradižnikovo mezgo, papriko, kurkumo in moko. Dobro premešamo in pražimo, da dobimo homogeno omako. Prelijemo z vodo (še boljše pa z govejo juho). Solimo, popramo, premešamo in počasi kuhamo 2 do 3 ure, odvisno od tega, kakšno meso imamo. Med kuhanjem občasno premešamo in dolivamo vodo po potrebi. 

ČAS PRIPRAVE: 3 ure - dlje ko kuhamo boljše je 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek