Francoska solata
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Francoska solata

1

Hladna francoska solata je priljubljena praznična jed. Sama jo pripravim v kombinaciji s kislo smetano in majonezo delight z manj maščobami. 

SESTAVINE:
* 750g sveže ali zamrznjene zelenjave: grah, krompir, korenje
* 3 jajca
* 150 kislih kumaric
* 150g vložene pečene rdeče paprike
* 100g kisle smetane
* 100g majoneze delight
* 1 žlica gorčice
* poper

OPIS POSTOPKA: 
Zelenjavo očistimo, narežemo na majhne koščke in skuhamo. Skuhano zelenjavo počasi ohladimo. Zelenjavi lahko dodamo žlico olivnega olja, da se te med ohlajanjem ne bo sprijela. Medtem skuhamo tri jajca. Počakamo, da se nekoliko ohladijo, jih olupimo in narežemo na koščke. Vložene kisle kumarice in vloženo rdečo papriko prav tako narežemo na majhne koščke. Vso zelenjavo in jajca stresemo v večjo skledo. Dodamo mleti poper, gorčico, kislo smetano in majonezo. Vse skupaj dobro premešamo in za kakšno uro postavimo v hladilnik. Solato postrežemo ohlajeno, lahko pa ji dodamo popečene kruhke.

ČAS PRIPRAVE: 2h in 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

* 750g sveže ali zamrznjene zelenjave: grah, krompir, korenje * 3 jajca * 150 kislih kumaric * 150g vložene pečene rdeče paprike * 100g kisle smetane * 100g majoneze delight * 1 žlica gorčice * poper   Zelenjavo očistimo, narežemo na majhne koščke in skuhamo. Skuhano zelenjavo počasi ohladimo. Zelenjavi lahko dodamo žlico olivnega olja, da se te med ohlajanjem ne bo sprijela. Medtem skuhamo tri jajca. Počakamo, da se nekoliko ohladijo, jih olupimo in narežemo na koščke. Vložene kisle kumarice in vloženo rdečo papriko prav tako narežemo na majhne koščke. Vso zelenjavo in jajca stresemo v večjo skledo. Dodamo mleti poper, gorčico, kislo smetano in majonezo. Vse skupaj dobro premešamo in za kakšno uro postavimo v hladilnik. Solato postrežemo ohlajeno, lahko pa ji dodamo popečene kruhke.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Vojka Železnik

Vse o.k. v receptu, le majoneza iz trgovine ne, lahko jo sami naredimo.