Fižolova mineštrica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Fižolova mineštrica

SESTAVINE:

* 600 g fižola (za hitro pripravo vzemite tistega iz konzerve)

* 2 korenja

* 1 čebula

* 2 žlici pirine polnozrnate moke

* 50 g testenin (polnozrnatih ali pirinih)

* 1 lovorov list

* 1 žlica jabolčnega kisa

* malo olivnega olja

* sol

* poper




OPIS POSTOPKA: Odcejen fižol iz konzerve stresemo v lonec skupaj s korenjem, ki smo ga predhodno narezali na majhne kocke. Dodamo toliko vode, da prekriva približno dva prsta čez korenje in fižol. Dodamo tudi lovorov list. Kuhamo toliko časa da se korenje omehča.



Medtem pripravimo prežganko s čebulo. Čebulo narežemo na majhne kocke, dodamo žlico olja, ščepec soli in ravno toliko vode da prekriva dno ponve. Malo popražimo, da se čebula stopi. V kozarcu zmešamo moko in vodo, tako da nimamo grudic in s tem zalijemo čebulo. Pražimo dokler se vse skupaj ne zgosti, nakar to prelijemo v lonec s fižolom.



Vzamemo ven lovorov list in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Vrnemo lovorov list in dodamo testenine. Začnimo s soljo in poprom, ter dodamo kis (napisala sem 1 žlico, vendar je odvisno od okusa). Vse skupaj kuhamo dokler se testenine ne zmehčajo.



ČAS PRIPRAVE: približno 1 uro

RECEPT PRIPRAVILA: Janja Babelić


,* 600 g fižola (za hitro pripravo vzemite tistega iz konzerve) ,* 2 korenja ,* 1 čebula ,* 2 žlici pirine polnozrnate moke ,* 50 g testenin (polnozrnatih ali pirinih) ,* 1 lovorov list ,* 1 žlica jabolčnega kisa ,* malo olivnega olja ,* sol ,* poper , , Odcejen fižol iz konzerve stresemo v lonec skupaj s korenjem, ki smo ga predhodno narezali na majhne kocke. Dodamo toliko vode, da prekriva približno dva prsta čez korenje in fižol. Dodamo tudi lovorov list. Kuhamo toliko časa da se korenje omehča. Medtem pripravimo prežganko s čebulo. Čebulo narežemo na majhne kocke, dodamo žlico olja, ščepec soli in ravno toliko vode da prekriva dno ponve. Malo popražimo, da se čebula stopi. V kozarcu zmešamo moko in vodo, tako da nimamo grudic in s tem zalijemo čebulo. Pražimo dokler se vse skupaj ne zgosti, nakar to prelijemo v lonec s fižolom. Vzamemo ven lovorov list in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Vrnemo lovorov list in dodamo testenine. Začnimo s soljo in poprom, ter dodamo kis (napisala sem 1 žlico, vendar je odvisno od okusa). Vse skupaj kuhamo dokler se testenine ne zmehčajo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.