Fižolov polpet z lečino prilogo
Fižol ima visoko energijsko vrednost in je poln vitaminov.
SESTAVINE (za 4 osebe):
Za polpet:
* 500 g kuhanega spasiranega rjavega fižola
* 1 čebula
* 4 stroki česna
* žlica gorčice
* 1 žlica paradižnikovega koncentrata
* 3 žlice ovsenih kosmičev
* sol, poper, peteršilj, drobnjak, malce timijana
Za prilogo iz leče:
* 500 g rjave leče
* bučka
* 1 jajčevec
* 1 rdeča paprika
* 1 zelena paprika
* sol, poper, bazilika, mleta kumina, timijan
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za polpet med seboj zmešate z roko. Če je masa premehka, dodajte kakšen ščepec moke ali dodatnih ovsenih kosmičev, če je zmes pregosta, pa lahko kakšno kapljico vode ali spasiranega paradižnika. Polpete spečete v ponvi na žlici olja (ali na peki papirju v pečici - različica brez dodane maščobe). V pečici se pečejo približno 30 minut.
Lečo kuhate v slani vodi okrog 15-20 minut. Posebej na vodi podušite narezano zelenjavo in jo dodate kuhani leči. Vse skupaj premešate in servirate s polpetom. Zraven lahko priložite sojin jogurt, ki mu dodate ščepec soli, poper, baziliko, zeleno in peteršilj. Lahko pa tudi začinjen navadni jogurt ali kislo smetano (neveganska različica). Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mojzer
Komentarji (0)