Fit Muffini za po treningu
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Fit Muffini za po treningu

Slastni muffini so odlični za po trningu. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin in beljakovin bodo poskrbeli za regeneracijo.



SESTAVINE:

* 2 kavni skodelici ovsenih kosmičev

* 1 kavna skodelica kokosove moke

* 2 jajca in 1 beljak

* 1 merica proteinov

* 2 manjši banani

* 1 čajna žlička pecilnega praška

* temna čokolada

* sladilo (ksilitol, javorjev sirup...)

* mleko po izbiri




OPIS POSTOPKA: V posodi zmešaj jajci in beljak z bananama. Banani lahko pustiš v kosckih ali pa jih zdručkaš z maso. Dodaš malo sladila po izbiri. Jaz sem uporabila javorjev sirup. V mešanico vmešaš suhe sestavine (ovsenu kosmiči, kokosova moka, proteini(lahko jih zamenjaš z ovsenimi kosmiči ali kokosovo moko) in pecilni prašek). Mešanici po občutku dodaj malo mleka, da bo masa tekoče-gosta. Vse skupaj vlij v posodice za muffine (najbolje je uporabiti silikonske, da se muffini ne primejo). V vsakega potisni košček temne čokolade (70% ali več). Peci okoli 25 min na 170'C. Ko so gotovi jih lahko poliješ z malo mleka, da ostanejo sočni.



ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša K.  


,* 2 kavni skodelici ovsenih kosmičev ,* 1 kavna skodelica kokosove moke ,* 2 jajca in 1 beljak ,* 1 merica proteinov ,* 2 manjši banani ,* 1 čajna žlička pecilnega praška ,* temna čokolada ,* sladilo (ksilitol, javorjev sirup...) ,* mleko po izbiri , , V posodi zmešaj jajci in beljak z bananama. Banani lahko pustiš v kosckih ali pa jih zdručkaš z maso. Dodaš malo sladila po izbiri. Jaz sem uporabila javorjev sirup. V mešanico vmešaš suhe sestavine (ovsenu kosmiči, kokosova moka, proteini(lahko jih zamenjaš z ovsenimi kosmiči ali kokosovo moko) in pecilni prašek). Mešanici po občutku dodaj malo mleka, da bo masa tekoče-gosta. Vse skupaj vlij v posodice za muffine (najbolje je uporabiti silikonske, da se muffini ne primejo). V vsakega potisni košček temne čokolade (70% ali več). Peci okoli 25 min na 170'C. Ko so gotovi jih lahko poliješ z malo mleka, da ostanejo sočni.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.