OPIS POSTOPKA: Prepražimo čebulo na olivnem olju, dodamo česen, meso, pol male žličke rdeče paprike, 1 žlico bio vegete, po potrebi dosolimo in popopramo. Začinimo po svojem okusu. Medtem v rahlo slani vodi kuhamo riž – da je skuhan na ¾. Malo počakamo, da se meso in riž ohladita, medtem očistimo papriko.
Ohlajeni sestavini zmešamo skupaj, dodamo jajčko, peteršilj, dobro premešamo in pričnemo polniti paprike. Polnjene paprike zložimo v posodo za peko v pečici. Dolijemo paradižnikovo omako, mora je biti toliko, da skoraj prekrije papriko. V pečici cca. 30-45 min pečemo pokrito, potem pa še kakšnih 20-30 minut brez pokrova, da se paprika malo zapeče. Omako običajno naredimo tako, da na malo olivnega olja na hitro zmešamo 1 konzervo paradižnika v koščkih in eno konzervo pasiranega paradižnika, zalijemo z vodo, malo posolimo, za okus pa dodamo še malo bazilike in paradižnikove mezge v tubi (s tem malo pogostimo omako).
ČAS PRIPRAVE: 2 h RECEPT SESTAVILA: Vladka Voh
SESTAVINE (za 10 paprik):
* 1 kg mešanega mletega mesa* 200g riža* 2 veliki čebuli* 1 strok česna* 1/2 žličke rdeče paprike v prahu* sveža vegeta - biogetta* jajčka* svež peteršilj* himalajska sol* poper* 1 žlica olivnega olja * 10 paprik Omaka:* 1 konzerva pasiranega paradižnika* 1 konzerva paradižnika v koščkih* 1 žlička olivnega olja* ščepec soli* ščepec bazilike
OPIS POSTOPKA: Prepražimo čebulo na olivnem olju, dodamo česen, meso, pol male žličke rdeče paprike, 1 žlico bio vegete, po potrebi dosolimo in popopramo. Začinimo po svojem okusu.Medtem v rahlo slani vodi kuhamo riž – da je skuhan na ¾. Malo počakamo, da se meso in riž ohladita, medtem očistimo papriko.Ohlajeni sestavini zmešamo skupaj, dodamo jajčko, peteršilj, dobro premešamo in pričnemo polniti paprike.Polnjene paprike zložimo v posodo za peko v pečici. Dolijemo paradižnikovo omako, mora je biti toliko, da skoraj prekrije papriko. V pečici cca. 30-45 min pečemo pokrito, potem pa še kakšnih 20-30 minut brez pokrova, da se paprika malo zapeče.Omako običajno naredimo tako, da na malo olivnega olja na hitro zmešamo 1 konzervo paradižnika v koščkih in eno konzervo pasiranega paradižnika, zalijemo z vodo, malo posolimo, za okus pa dodamo še malo bazilike in paradižnikove mezge v tubi (s tem malo pogostimo omako).
ČAS PRIPRAVE: 2 hRECEPT SESTAVILA: Vladka Voh Prepražimo čebulo na olivnem olju, dodamo česen, meso, pol male žličke rdeče paprike, 1 žlico bio vegete, po potrebi dosolimo in popopramo. Začinimo po svojem okusu.Medtem v rahlo slani vodi kuhamo riž – da je skuhan na ¾. Malo počakamo, da se meso in riž ohladita, medtem očistimo papriko.Ohlajeni sestavini zmešamo skupaj, dodamo jajčko, peteršilj, dobro premešamo in pričnemo polniti paprike.Polnjene paprike zložimo v posodo za peko v pečici. Dolijemo paradižnikovo omako, mora je biti toliko, da skoraj prekrije papriko. V pečici cca. 30-45 min pečemo pokrito, potem pa še kakšnih 20-30 minut brez pokrova, da se paprika malo zapeče.Omako običajno naredimo tako, da na malo olivnega olja na hitro zmešamo 1 konzervo paradižnika v koščkih in eno konzervo pasiranega paradižnika, zalijemo z vodo, malo posolimo, za okus pa dodamo še malo bazilike in paradižnikove mezge v tubi (s tem malo pogostimo omako).
Biogetta je naravna mešanica zelenjave, ki z okusom naravnih sestavin v vaših jedeh z lahkoto zamenja jušne kocke, začimbe v prahu in druge umetne dodatke.
Roza drobno mleta himalajska kristalna sol se uporablja kot alternativa običajni soli. Gre za eno najstarejših živil, ki jih najdemo v rudnikih pod samo streho sveta. Himalajska kristalna sol se pridobiva ročno.
Hladno stiskano oljčno olje sorte Koroneiki iz ekološke pridelave se uvršča v kategorijo ekstra deviških olj superior kvalitete in velja za eno izmed najkakovostnejših vrst oljk na svetu.
Redna cena:14,99 €
Komentarji 1
Jerica vodeb
objavljeno dne 13.09.2017
Zelo rada.veckrat pripravim.vendar kuham.Poskusim naslednjic pect
Potrebuješ mojo pomoč?Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.
Komentarji 1
Jerica vodeb
objavljeno dne 13.09.2017