»Filana« oz. Polnjena paprika

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

SESTAVINE (za 10 paprik):
* 1 kg mešanega mletega mesa
* 200g riža
* 2 veliki čebuli
* 1 strok česna
* 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
* sveža vegeta - biogetta
* jajčka
* svež peteršilj
* himalajska sol
* poper
* 1 žlica olivnega olja 
* 10 paprik 
Omaka:
* 1 konzerva pasiranega paradižnika
* 1 konzerva paradižnika v koščkih
* 1 žlička olivnega olja
* ščepec soli
* ščepec bazilike
 
OPIS POSTOPKA: Prepražimo čebulo na olivnem olju, dodamo česen, meso, pol male žličke rdeče paprike, 1 žlico bio vegete, po potrebi dosolimo in popopramo. Začinimo po svojem okusu.
Medtem v rahlo slani vodi kuhamo riž – da je skuhan na ¾. Malo počakamo, da se meso in riž ohladita, medtem očistimo papriko.

Ohlajeni sestavini zmešamo skupaj, dodamo jajčko, peteršilj, dobro premešamo in pričnemo polniti paprike.
Polnjene paprike zložimo v posodo za peko v pečici. Dolijemo paradižnikovo omako, mora je biti toliko, da skoraj prekrije papriko. V pečici cca. 30-45 min pečemo pokrito, potem pa še kakšnih 20-30 minut brez pokrova, da se paprika malo zapeče.
Omako običajno naredimo tako, da na malo olivnega olja na hitro zmešamo 1 konzervo paradižnika v koščkih in eno konzervo pasiranega paradižnika, zalijemo z vodo, malo posolimo, za okus pa dodamo še malo bazilike in paradižnikove mezge v tubi (s tem malo pogostimo omako).
 
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT SESTAVILA:
 Vladka Voh

SESTAVINE (za 10 paprik): * 1 kg mešanega mletega mesa* 200g riža* 2 veliki čebuli* 1 strok česna* 1/2 žličke rdeče paprike v prahu* sveža vegeta - biogetta* jajčka* svež peteršilj* himalajska sol* poper* 1 žlica olivnega olja * 10 paprik Omaka:* 1 konzerva pasiranega paradižnika* 1 konzerva paradižnika v koščkih* 1 žlička olivnega olja* ščepec soli* ščepec bazilike   OPIS POSTOPKA: Prepražimo čebulo na olivnem olju, dodamo česen, meso, pol male žličke rdeče paprike, 1 žlico bio vegete, po potrebi dosolimo in popopramo. Začinimo po svojem okusu.Medtem v rahlo slani vodi kuhamo riž – da je skuhan na ¾. Malo počakamo, da se meso in riž ohladita, medtem očistimo papriko.Ohlajeni sestavini zmešamo skupaj, dodamo jajčko, peteršilj, dobro premešamo in pričnemo polniti paprike.Polnjene paprike zložimo v posodo za peko v pečici. Dolijemo paradižnikovo omako, mora je biti toliko, da skoraj prekrije papriko. V pečici cca. 30-45 min pečemo pokrito, potem pa še kakšnih 20-30 minut brez pokrova, da se paprika malo zapeče.Omako običajno naredimo tako, da na malo olivnega olja na hitro zmešamo 1 konzervo paradižnika v koščkih in eno konzervo pasiranega paradižnika, zalijemo z vodo, malo posolimo, za okus pa dodamo še malo bazilike in paradižnikove mezge v tubi (s tem malo pogostimo omako).   ČAS PRIPRAVE: 2 hRECEPT SESTAVILA: Vladka Voh Prepražimo čebulo na olivnem olju, dodamo česen, meso, pol male žličke rdeče paprike, 1 žlico bio vegete, po potrebi dosolimo in popopramo. Začinimo po svojem okusu.Medtem v rahlo slani vodi kuhamo riž – da je skuhan na ¾. Malo počakamo, da se meso in riž ohladita, medtem očistimo papriko.Ohlajeni sestavini zmešamo skupaj, dodamo jajčko, peteršilj, dobro premešamo in pričnemo polniti paprike.Polnjene paprike zložimo v posodo za peko v pečici. Dolijemo paradižnikovo omako, mora je biti toliko, da skoraj prekrije papriko. V pečici cca. 30-45 min pečemo pokrito, potem pa še kakšnih 20-30 minut brez pokrova, da se paprika malo zapeče.Omako običajno naredimo tako, da na malo olivnega olja na hitro zmešamo 1 konzervo paradižnika v koščkih in eno konzervo pasiranega paradižnika, zalijemo z vodo, malo posolimo, za okus pa dodamo še malo bazilike in paradižnikove mezge v tubi (s tem malo pogostimo omako).  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek