Enostavna in zdrava cvetačna pica

Oceni objavo z 1 do 5:
(3)
Št. ocen: 2

SESTAVINE:    
1 manjša glava cvetače
* 2 jajci
* sol in poper (po okusu)
* bazilika (po okusu)
* 50 g belega sira (za oblogo)
* paradižnikova mezga
* rukola 


OPIS POSTOPKA: Cvetačo najprej očistimo in speremo pod tekočo vodo. Nato cvetačo natrgamo na manjše cvetke in jih z nožem grobo narežemo. Lahko uporabimo tudi mešalnik in vse skupaj zmeljemo. Grobo zmleto cvetačo damo v skledo in ji primešamo razžvrkljani jajci, sol, poper, malo bazilike ter vse skupaj dobro premešamo. Maso damo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in oblikujemo v obliko kroga ter postavimo v že prej ogreto pečico na 200°C ter pečemo približno 15-20 minut, da se testo zlato-rumeno zapeče. Ko je testo pečeno, ga vzamemo ven s pečice, premažemo s paradižnikovo mezgo ter poljubno obložimo. Sama sem v tem receptu izbrala svežo rukolo in mlad beli sir.

Dober tek! 


ČAS PRIPRAVE:
 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nastja Pipan 

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek