Enolončnica s sladkim krompirjem
Sladek krompir na malo drugačen način. Jaz sem tole pripravljala prvič brez recepta in je odlično uspelo. Enolončnico lahko hraniš v hladilniku 2 dni in je še vedno ok.
SESTAVINE:
* 1 velik sladek krompir
* 1 manjša čebula
* 2 stroka česna
* 1 cm svežega ingverja ali ščepec posušenega
* 200g piščanca
* par kapljic soka limone
* 2 korenčka
* 400g pelatov
* 2 paradižnika
* 4 dcl vode
* 1 žlička mešanice začimb garam masala
* 1 dcl kokosovega mleka
* narezan brokoli
* ščepec curry-ja
* ščepec čilija
* ščepec popra
* žlička himalajske soli
* 3 žlice olivnega olja
OPIS POSTOPKA: V ponvi prepražimo olje, čebulo, česen in dodamo narezanega piščanca. Pečemo 5 minut, nato pa dodamo vse ostale sestavine (zelenjavo prej narežemo na manjše trakce, kocke), razen brokolija. Kuhamo 20 minut na srednjem ognju/temperaturi. Nato dodamo še narezan brokoli in kuhamo še 15 minut. Po potrebi, če je juha pregosta, dolijemo vodo.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Nastja
Komentarji (0)